Airfryer vies? Zo maak je hem schoon

Eten door Laura D

Als het aan ons ligt is de Airfryer dé uitvinding van de afgelopen paar jaar. Heerlijk eten zonder die enorme hoeveelheid (frituur)vet. Wij zijn fan! Het schoonmaken kan alleen een nachtmerrie zijn. Aangekoekte restjes, plakkende saus en alles wat blijft steken tussen de gaatjes. Maar geen nood: volg de onderstaande stappen en je mini-oventje ruikt weer helemaal fris!

Lees ook: Nationale Drink Wijn Dag: 10 feitjes over wijn die je wilt weten

Hoe maak je een Airfryer schoon?

  1. Haal het mandje en de lade uit de Airfryer en maak een sopje met afwasmiddel en lauwwarm water. Maak alles schoon met de zachte kant van een schuursponsje of afwasborstel en laat het even weken.
  2. Gebruik een satéprikker of tandenstoker om al het eten uit de gaatjes te prikken. Droog het geheel daarna met een theedoek.
  3. Maak een doekje nat met schoonmaakmiddel en water en poets de binnenkant van de Airfryer. Zorg ervoor dat je doekje niet te nat is. Controleer de hele Airfryer en het verwarmingselement op voedselresten en veeg deze zo nodig schoon. Zet daarna alles weer in elkaar.
  4. Veeg de buitenkant schoon en maak het droog met een theedoek, en je Airfryer is weer helemaal ready to use. Bon appetit!

Hangt er nog steeds een geurtje aan?

First of all, maak het zo snel mogelijk schoon, zodat er geen etensresten aan kunnen vastkoeken. Ben je toch te laat en ruik je een beetje een dirty smell als je hem openschuift? Haal dan het mandje en de lade eruit en laat deze 30-45 minuten weken in een sopje. Als het daarna nog steeds niet fris ruikt, wrijf dan een halve citroen over alle oppervlakken. Laat dit even 30 minuten laten intrekken en spoel het daarna goed af. Als het goed is ruikt je Airfryer nu weer helemaal fresh!

Lees ook: Goddelijk! Zo maak je bananenbroodwafels