Lifestyle / Eten
Eten

10 x feitjes over wijn die je wilt weten voor je volgende glas

Reageer 0

Ah, wijn. Een van de mooiere dingen in het leven. Of je nu af en toe een glaasje drinkt of elke vrijdag klokslag 17:00 gretig je eerste fles van het weekend opentrekt - deze tien wijnfeitjes wil je weten voor je je volgende glas drinkt.

1. Wijn is goed voor je brein

Volgens onderzoek hebben sommeliers behalve uitstekende smaakpapillen ook verder ontwikkelde delen van het brein. Ook recreatieve wijndrinkers (jij en ik dus) zetten hun brein flink aan het werk als ze een wijntje drinken, omdat de smaak verschillende delen van het brein activeert. Yes!

2. Én voor je buikje

Hoewel een glas wijn boordevol suiker zit, heeft onderzoek aangetoond dat mensen die af en toe een glas wijn drinken minder aanleg hebben voor overgewicht dan geheelonthouders. Kijk, daar drinken we op!

3. Wijnfobie is een ding

Het kan zijn dat je niet van wijn houdt. Kunnen we ons niet echt voorstellen, maar hey, wij oordelen niet. Het kán zelfs zo zijn dat je een fobie hebt voor wijn. In dat geval heb je oenofobie. 

4. De grootste wijnfles ter wereld bevat 480 liter

Voor de grootste wijnfles ter wereld moet je naar het Zwitserse wijnrestaurant Zum Gupf. De fles is 2,40 meter hoog en bevat 480 liter Oostenrijkse wijn. Helaas, je kunt 'm niet mee naar huis nemen. Het gevaarte weegt namelijk 630 kilo.

Lees ook: 10 tips van een wijnexpert: zo voorkom je een kater

5. Aldi wijn is een van de beste ter wereld

Aldi rules! Hun Côtes de Provence Rosé van acht euro heeft gewoon een zilveren medaille gekregen bij de International Wine Challenge. 

6. Er bestaat een wijn adventskalender

Ook hier komt Aldi weer als de glorieuze winnaar uit de test, want een supermarkt die een wijn adventskalender verkoopt verdient een sticker. De 24 kleine flesjes staan gelijk aan zes ‘normale’ wijnflessen van 75cl. Hebben!

7. Dit is waarom wijn horizontaal bewaard wordt

Doordat wijn horizontaal bewaard wordt in de fles, raak de vloeistof de kurk aan. Dit zorgt ervoor dat de kurk niet uitdroogt en afbrokkelt wanneer je hem er uithaalt. Errug vervelend wanneer dit gebeurt. Niemand houdt van wijnverspilling.

8. Je kan wijn ook eten

Wat is lekkerder dan een glas wijn? Precies, een glas wijn onder het genot van een brownie met rode wijn. Dit recept bevat ‘drunken cranberries’ en het klinkt gruwelijk lekker. Heel Holland Bakt, lezen jullie mee?

9. Je moet je wijnglas rechtop bewaren

Het bovenste randje van een wijnglas is het meest kwetsbare gedeelte van het glas. Om te zorgen dat er geen stukjes afbreken kun je een glas dus het beste rechtop bewaren. Zet het in een gesloten kast om te voorkomen dat ze stoffig worden.

10. Wijn is oud. Heel oud

Volgens forbes.com dateert wijn wel 8000 jaar terug en historici geloven dat het per ongeluk ontdekt is. Ongeluk of niet, wij zijn dankbaar! 

Lees ook: Dit is waarom je kater erger wordt als je ouder wordt

 

 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen