Move over chai latte! 'Moon Milk' is de nieuwe trend

Eten door Daniëlle

Weet je nog dat je vroeger wanneer je niet kon slapen altijd een kopje warme melk met honing kreeg van oma? Nu zal je dat niet zo snel weer doen, maar het blijft door je hoofd spoken wanneer je niet kan slapen. Nu hebben ze iets nieuws bedacht, namelijk, moon milk: een kopje warme melk met kruiden. Nu zul je je afvragen wat voor kruiden erin zitten en wat moon milk precies inhoudt. Geen zorgen, wij leggen je alles tot de puntjes uit over deze nieuwe trend.

Lees ook: Deze TikTok-hack met een ei maakt je leven makkelijker

Moon Milk: wat is het?

Het verschil tussen de oude 'oma's-warme-melk-met-honing' en moon milk is de toevoeging van kruiden in plaats van honing. Denk bij kruiden aan nootmuskaat of kaneel, maar ook adaptogenen. Adaptogenen zijn kruiden en andere stoffen die ervoor zorgen dat de balans in jouw lichaam wordt hersteld. Het werkt tegen stress en laat je helder nadenken. Je kunt adaptogenen gemakkelijk door je voeding roeren, denk aan yoghurt, smoothie maar dus ook door melk. 

Adaptogenen die goed passen bij moon milk zijn reishi, ginseng, maca en ashwagandha. Lekkere kruiden zijn onder andere nootmuskaat, kaneel en kurkuma. Door de kruiden of adaptogenen toe te voegen aan de warme melk creeër je een kleurijke en vrolijke melk. 

Moon Milk helpt tegen stress

Net als dat warme melk met honing degelijk helpt tegen slapeloosheid, helpt moon milk tegen stress. De kruiden, en dan hebben we het vooral over ashwagandha, werken stressverminderend. Je wordt er ontspannen van en slaapt daardoor ook een stuk beter. Elke avond een kopje moon milk doet dus wonderen voor jouw slaapritme en stress.

Recept Moon Milk

Nu staan jullie natuurlijk te popelen om te horen hoe je de populaire moon milk nu klaarmaakt. We houden je niet langer in spanning.

Dit heb je nodig:

  • 500 milliliter ongezoete kokosmelk
  • 1 theelepel ashwagandhapoeder
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/8 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract

Dit moet je doen:

  1. Pak een steelpannetje en zorg ervoor dat de melk al roerend warm wordt (laat het niet koken!). 
  2. Meng de ingrediënten door de warme melk en roer dit goed door. Haal vervolgens het pannetje van het vuur.
  3. Schuim de moon milk op en giet het in een mok of glas. Je kunt de moon milk versieren met verschillende toppings. 

Lees ook: Zo maak je zelf de Starbucks toffee nut latte