10 signalen dat je écht volwassen begint te worden

Psyche & spiritualiteit door Laura D

Volwassen worden. Qua leeftijd zijn we het wel, maar adulting is in de praktijk heel anders dan je je vroeger voorstelde. Wanneer weet je nou of je echt volwassen aan het worden bent? Wij hebben een paar signalen voor je op een rijtje gezet.  

Lees ook: Dit wordt volgens de sterren jouw geluksdag in 2021

1. Je bent niet meer op de hoogte

Waar je vroeger alle laatste trends wist, heb je nu geen idee waar de generatie onder jou mee bezig is. De nieuwe jonge celebs ken jij al lang niet meer. Charli D’amelio en Noah Centineo who? En wat is nou eigenlijk dat TikTok? Dat was die app met die dansjes toch?...

2. Je kookt je eigen eten (en plant dit al vooruit)

Tijdens je studententijd was het bijna de gewoonte om als avondeten een magnetronmaaltijd op te warmen, water bij noedels te gooien of gewoon wat te bestellen. Nu plan je al een week van tevoren wat je die woensdag gaat eten, sta je langer dan een halfuur in de keuken en ga je daadwerkelijk naar de winkel om vast groentes in te slaan.

via GIPHY

3. Je komt op tijd

Fashionable late was vroeger je statement, maar je begint steeds meer te beseffen hoe belangrijk het is om op tijd te komen. Je zet wekkers en houdt in je agenda bij wanneer je wat voor afspraken hebt (al is het op je telefoon).

4. Je drinkt goede wijn (en geen pak of goedkope huiswijn)

Vroeger speelde vooral de prijs een rol bij het kopen van wijn, nu weet je daadwerkelijk wat je lekker vindt en leg je niet meer zo snel een pak mierzoete witte wijn of een goedkope huiswijn in je winkelwagentje. Je weet zelfs het verschil tussen een Pinot Grigio en een Sauvignon Blanc.

5. Je wordt enorm gelukkig van spullen voor je huis kopen

Een kapstok in de vorm van een olifant of nieuwe opbergers voor in je woonkamer, niets maakt je gelukkiger dan je huis inrichten. Een mooi interieur zorgt ervoor dat jij je ook fijn voelt, vooral als je er goed over nagedacht hebt. Die wekelijkse bos verse bloemen op de eettafel maakt het helemaal af.

6. Duizend euro is ineens niet meer zo veel geld

Waar je als kind met tien euro al enorm gelukkig was en als student een maand kon teren op honderd euro, kom je er nu achter dat je binnen een week ineens heel veel geld kwijt kan zijn. Jouw idee van een groot geldbedrag wordt steeds kleiner... Driehonderd euro voor een goede stofzuiger, no biggie. Wasmachine kapot? Daar gaat weer vijfhonderd piek. Het volwassen level gaat niet over rozen, maar over geld.

7. Op tijd naar bed gaan is het nieuwe normaal

Tot in de vroege uurtjes netflixen of stappen vond je een paar jaar geleden helemaal het einde. Vroeg naar bed gaan was voor watjes. Nu zweer je bij een goede nachtrust. Voor 11 uur lig jij op één oor en het liefst mediteer je van tevoren nog eventjes.

via GIPHY

8. Je verwisselt je handdoeken en beddengoed regelmatig

Je kunt je niet meer voorstellen hoe je vroeger wekenlang onder hetzelfde beddengoed hebt kunnen liggen zonder het te verschonen. Je kunt echt genieten van kraakverse lakens. Het liefst verwissel je hem elke dag, maar om de week is ook prima.

9. Je noemt jezelf niet meer een meisje, maar een vrouw (en anderen jou ook)

Not a girl not yet a woman is op jou al een tijdje niet meer van toepassing. Je ziet jezelf als een vrouw en als mensen je een vrouw noemen voelt dat ook niet meer raar. Het past bij je, de term ‘meisje’ ben je gewoon al ontgegroeid.

10. Je komt erachter hoeveel je nog niet weet, en dat is oké

Volwassen zijn is heel anders dan je je als kind hebt voorgesteld, en soms vergeet je zelfs dat jij de volwassene in de situatie bent. Soms heb je geen flauw idee wat je nou eigenlijk aan het doen bent. And that’s totally fine! We doen allemaal maar wat.

via GIPHY

 

Lees ook: Geloof jij alles wat je denkt? Bevrijd jezelf met deze 4 vragen