Dit zijn dé trends voor je wenkbrauwen in 2021

Make-up door Ze.nl

In de jaren 90 was een lijntje als wenkbrauw de norm, fast forward naar 2021 omarmen we de weelderige, woeste wenkbrauw. Of gaan we toch terug naar de dunne streepjes? In dit artikel bespreken we enkele te gekke trends voor je wenkbrauwen in 2021. Wat gaan we zien en hoe ga jij die look rocken? Je leest het hier.

Lees ook: Dé foundationtip voor een mooie glowy huid

Natuurlijke look staat voorop in beauty

Waar we jaren geleden veel moeite deden om een zo klein mogelijk streepje haar boven onze ogen te hebben, is dat nu juist het tegenovergestelde. Een zo natuurlijk mogelijke look staat namelijk voorop dit jaar. Dit geldt ook voor andere facetten van beauty: denk aan natuurlijke make-up en comfortabele kapsels. Dat past stiekem ook het best in tijden van een pandemie. Toch moet je aan zo’n natuurlijke look vaak alsnog wel íets doen. 

Je wenkbrauwen kun je grotendeels natuurlijk laten, waarbij je met een pincet haartjes op gekke plekken weg kunt halen. Gebruik wenkbrauwpoeder om verbluffende powder brows te creëren zonder dat je daar heel veel moeite voor hoeft te doen. Je hoeft niets bij te tekenen of donkerder te maken wanneer je voor puur natuur wilt gaan. Met wenkbrauwpoeder maak je dé look van het moment. Let altijd wel goed op de kleur van de poeder, zodat het de ideale match is met je huids- en haarkleur.

via GIPHY

Brede wenkbrauwen bij vrouwen

Een andere trend voor je wenkbrauwen is iets wat we de laatste jaren al bij enkele it-girls, influencers en bekende modellen zagen: brede en donkere wenkbrauwen. Actrice en model Cara DeLevingne showt op haar Instagram-account regelmatig haar bijzonder opvallende 'wenkies'. Bij haar maakt het niet uit of ze lang of heel kort haar heeft: haar gezicht blijft uniek door de donkere wenkbrauwen die ietwat androgyn aandoen. Deze look kun je ook zelf maken in 2021.

Wanneer de natuur je geen donkere volle wenkbrauwen heeft gegeven, moet je zelf een handje helpen. Schaf bijvoorbeeld speciale verf voor wenkbrauwen aan om die haren donkerder te maken. Let hierbij wel goed op wat voor een kleur je aanschaft: kleuren die op de verpakking al donker zijn, zijn in het echt vaak écht donker. Lees daarom altijd eerst reviews en doe goed onderzoek voordat je je wenkbrauwen gaat verven. Liever op de veilige toer gaan? Koop dan een donker wenkbrauwpotlood en maak je wenkbrauwen daarmee voller. Top af met een goede wenkbrauwpoeder en je look is ready to go (of to stay at home).

Opvallende feather wenkbrauwen in 2021

De natuurlijke trend wordt in 2021 ook gecombineerd met iets anders: feather wenkbrauwen. Dit soort wenkbrauwen zagen we afgelopen jaar al langzaam maar zeker op de catwalk verschijnen. Hierbij draait het om puur natuur met een kleine twist: het omhoog kammen van je wenkbrauwen! Binnen deze trend mag je je wenkies gewoon laten groeien; een wilde haar hier en daar kan absoluut geen kwaad. Verder heb je voor deze stijl een borsteltje, wenkbrauwgel en een wenkbrauwpotlood nodig. Laat het experimenteren maar beginnen! Het borsteltje gebruik je om je wenkbrauwen goed te kammen en schoon te maken.

Met het potlood teken je nephaartjes tussen je wenkbrauwen; alleen op de plekken waar het nodig is. Zorg ervoor dat je die ‘haren’ niet te dik maakt en kies juist voor hele fijne zachte lijntjes. Doe een beetje gel op je wenkbrauwen en gebruik het borsteltje om de haren omhoog te borstelen. De eerste of voorste haartjes houd je in hun natuurlijke vorm; ze staan meestal van zichzelf al een beetje omhoog. De gel zorgt ervoor dat je wenkbrauwen op deze manier blijven staan. Met deze wenkbrauwen kun je zeker shinen bij alle leuke dingen die je kunt doen wanneer corona voorbij is.

Heel lichte of zelfs onzichtbare wenkbrauwen

Tot slot is er nóg een heel opvallende trend te ontdekken. Of juist niet: want bij deze trend voor wenkbrauwen draait het om het zo onzichtbaar mogelijk maken van de haartjes boven je ogen. Binnen deze trend bleek je je wenkbrauwen om ze op die manier bijna onzichtbaar te maken. Hierbij ligt het natuurlijk heel erg aan je huidskleur of de wenkbrauwen op die manier onzichtbaar aandoen. Heb je een meer donkere huidskleur dan zullen ze juist extra opvallen.

Vind je het bleken van je wenkbrauwen iets te heftig? Snappen we helemaal. In dat geval kun je er ook voor kiezen om je wenkbrauwen gewoon wat lichter te verven, zonder dat je meteen aan de slag moet gaan met bleekmiddelen. Gebruik hier bijvoorbeeld een lichte wenkbrauwpoeder voor of ga aan de slag met speciale verf voor wenkbrauwen. Deze look ziet er weliswaar iets minder natuurlijk uit, maar kan wel heel goed in een trendy uiterlijk van tegenwoordig.

via GIPHY

Lees ook: Make-up kopen? Hier moet je op letten!