Make-up kopen? Hier moet je op letten!

Make-up door Redactie Ze.nl

De decembermaand is bijna aangebroken. Wil je voor de feestdagen nog cosmetica scoren voor een partylook? Je hoeft niet veel moeite te doen om een winkel te vinden die dit verkoopt. In iedere stad kom je wel winkels tegen die make-up verkopen en daarnaast kun je op internet eindeloos scrollen. Voordat jij make-up koopt, moet je rekening houden met een aantal zaken. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

Wat heb je nodig?

Op het gebied van make-up heb je tegenwoordig nogal wat te kiezen. Loop je een winkel in die make-up verkoopt? Dan is het lastig om de verleiding te weerstaan. Hierdoor ga je mogelijk met veel meer producten naar huis dan je eigenlijk nodig hebt. Dit kan je al met al flink wat kosten, want de meeste make-up is niet bepaald goedkoop. Wil je voorkomen dat jij onnodig veel geld uitgeeft aan mascara, blush, eyeliner, foundation of andere make-up? Bepaal dan wat jij nodig hebt voordat je op zoek gaat. Op deze manier kun je gericht zoeken en zo voorkom je dat je met veel meer naar huis gaat dan nodig is.

Weet wat jouw huidtype is

Veel mensen die make-up willen kopen, richten zich tot beautybloggers. Deze influencers testen allerlei soorten make-up, waardoor jij dit zelf niet hoeft te doen. Toch raden wij je niet aan om blind op het oordeel van een beautyblogger af te gaan. Bestempelt zo’n persoon bepaalde make-up als geweldig? Dan betekent dit niet dat het ook geschikt is voor jou. Oh no! Houd er rekening mee dat mogelijk niet alle producten geschikt zijn voor jouw huidtype. Zorg er daarom altijd voor dat jij jouw huidtype weet voordat je op zoek gaat naar make-up. Dit helpt jou namelijk te bepalen welke make-up wel en welke niet geschikt is voor jouw huid.

Doe research

Voordat je make-up koopt, kijk je allereerst naar jouw huidtype. Dit is verstandig, maar er is meer waar je op moet letten. Ben je bijvoorbeeld allergisch voor bepaalde ingrediënten? Richt je dan ook tot de bestanddelen die gebruikt zijn voor de make-up. Koop jij make-up online? Dan moet je zelf research doen. Vind jij dit drie keer niks? Ga dan naar een fysieke winkel. Hier kun jij je namelijk voor laten lichten door de medewerkers. Jij vertelt hen wat je wel en niet fijn vindt en zij gaan voor jou op zoek. De kans is groot dat zij binnen de kortste keren make-up vinden die uitermate geschikt is voor jou.

Vergeet niet het product te testen

Wil je een nieuwe soort make-up proberen? Dan raden we je aan het product eerst te testen. Sommige mensen smeren nieuwe producten direct op hun gezicht. Dit is niet verstandig. Waarom niet? Omdat je niet weet hoe jouw huid op de nieuwe make-up reageert. Heb je een nieuwe bronzer op het oog? Breng deze dan eerst op jouw hand aan. Mocht er een (allergische) reactie ontstaan, dan valt dit op jouw hand niet goed op. Koop je de make-up in een fysieke winkel? Dan kun je het door één van de medewerkers aan laten brengen. Zij weten doorgaans wat ze doen, waardoor jij niet bang hoeft te zijn voor problemen.