Kinkunst: Make-upartist brengt cartoons tot leven

Make-up door Marleen_S

Koekiemonster, Mickey Mouse, Pluto… Aah, ze zijn op om te vreten zo lief. Make-upartist Laura Jenkinson nam dit wel heel letterlijk en besloot een aantal cartoonkarakters tot leven te brengen… op haar kin en mond.
 
En het resultaat is zo mooi, om je lippen bij af te likken. Al kan de 25-jarige beautyexpert dat pas beter doen nádat ze haar kunstwerkjes van haar mond heeft geboend. Want de creaties die ze op haar mond, neus en lippen maakt zijn alleen om naar te kijken. Praktisch zijn ze niet.
 
Een jaar bezig
Maar dat hoeft ook helemaal niet, want na ruim een jaar (!) aan haar kincreaties te hebben besteed, is het ook niet de bedoeling van Laura Jenkinson er dagelijks zo bij te lopen (jammer). Puur in naam van de kunst bracht ze een hele reeks cartoons tot leven. Van de lieve Stitch tot Mario en zelfs de blauwe geest van Aladdin. En wij kunnen alleen maar beamen dat het haar is gelukt!
Typische karaktertrekken
Laura Jenkinson schilderde de cartoons op zo'n manier rondom haar mond, dat ze door middel van haar lippen en tanden de karakters écht tot leven heeft gebracht. Typische karaktertrekken, zoals de tong van de Tasmaanse duivel, het schrikmondje van Pluto en de brede mond van Koekiemonster komen door haar kinkunst perfect naar voren.

Inmiddels heeft Laura al meer dan 1500 'likes' op haar Instagram en als je het ons vraagt, zullen dat er waarschijnlijk nog veel meer worden. Zelf blijft Laura nuchter onder de aandacht. "Ik zoek gewoon het juiste plaatje op, plak het op mijn spiegel en gebruik het om de lijnen op m'n gezicht te bepalen. Het is echt makkelijker dan je denkt", vertelt ze aan Daily Mail. "Het is leuk dat iedereen zo positief erover is. Mensen blij maken, daar doe ik het voor!"
 

De blauwe geest uit de Disneyfilm Aladdin maakte Laura als eerbetoon aan Robin Williams, die onlangs overleed. Hij sprak namelijk de stem in van de geest in de Amerikaanse versie van de film. 
En ben jij net zoals wij ook zo onder de indruk van Laura's kinkunstwerkjes?