Zo maak jij je thuiswerkplek gezellig

Werk & studie door Redactie Ze.nl

Het zit er dik in dat we na de coronacrisis ook nog voor een groot deel vanuit huis gaan werken. Natuurlijk is het niet voor iedere branche ideaal, maar de toekomst van thuiswerken ziet er in ieder geval wel rooskleurig uit. Tenzij je het natuurlijk helemaal niets vindt om vanuit huis aan de slag te moeten gaan. Je kunt het, hoe dan ook, voor jezelf leuker maken door je thuiswerkplek gezellig en persoonlijk in te richten. In dit artikel hebben we daarom voor jou wat tips verzameld waarmee je comfortabel vanuit huis kunt werken.

Thuiswerken

Lees ook: Zo kun je productiever werken als je thuiswerkt

Koop goede en comfortabele meubels

Om je werk te kunnen doen, is het nodig om de juiste (kantoor)meubels te hebben. Misschien kon je de eerste paar weken van de coronacrisis prima aan je eetkamertafel werken, maar merkte je na een tijdje al snel dat je last kreeg van je rug op nek. Wanneer je aan een goede bureaustoel en een ruim bureau denkt, denk je misschien niet direct aan gezelligheid. Dergelijke meubels die bedoeld zijn voor comfort zijn meestal niet mooi… of toch wel? Het klopt dat de meeste kantoormeubels een beetje basic zijn. Toch kun je tegenwoordig heel wat te gekke bureaus en stoelen scoren voor je werkplek!

Zoek bijvoorbeeld eens op design kantoormeubilair om wat meer keuze te hebben in stijlvolle meubels voor je werkplek. Een standaard houten bureau is natuurlijk prima, maar eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wel wat. Stiekem is het ook best leuk om een Instagrammable werkplek te hebben. Onze tip? Kies voor natuurlijke materialen, pastelkleuren en strakke afwerkingen. Ga bijvoorbeeld voor een marmeren tafelblad met stalen poten en voor een bureaustoel in een oudroze kleur. Denk ook zeker aan comfort; kies altijd een bureaustoel én tafel die je kunt veranderen in zithoogte.

Breng wat kleur in huis

Met een bureau en een goede stoel ben je er natuurlijk nog niet. Om een thuiswerkplek echt knus te maken, is het verstandig om eens goed naar de muren te kijken. Het is aan te raden om de basis van je werkplek rustig te laten. Natuurlijk kun je voor een kleurtje op de muur gaan of voor een printje op één van de wanden, maar zorg ervoor dat het geheel rustig blijft. Je wilt je immers wel goed kunnen concentreren op het werk dat je moet doen. Voor 2021 zijn diverse kleurentrends voor het interieur te vinden, waaronder donkerblauw, pastel en natuurlijke kleuren.

Kies voor te gekke wanddecoratie

Een kleurtje op de muur is niet voldoende om je werkplek persoonlijk en gezellig te maken. Kijk ook eens naar wanddecoratie in combinatie met de kleur muren. Bij een donkerblauwe muur zijn oude meesters schilderijen bijvoorbeeld perfect. Denk hierbij aan reproducties van schilderijen van Nederlandse schilders, zoals De Nachtwacht of Het Melkmeisje. Dit soort bijna vintage wanddecoratie is ook heel mooi met pastelkleuren zoals oudroze of pastelgeel. ‘Orchidae’ van Ernst Haeckel is bijvoorbeeld een prachtig schilderij voor een inspirerende werkplek: vol met bloemen, kleur en magische tinten.

Richt een kastje in met koffie en thee

Mocht je genoeg ruimte hebben in je thuiskantoor dan is het aan te raden om er een echte kantoor vibe te creëren. Met een paar simpele meubels kun je al heel veel! Koop naast je standaard bureau en stoel bijvoorbeeld een dressoir of ander laag kastje waarop je een koffie- en theestation kunt maken. Zet er ook iedere ochtend een verse kan water neer, wat fruit en andere tussendoortjes zodat je niet van je werkplek af hoeft om wat te drinken te pakken. Handig toch? Stiekem ziet dit er natuurlijk ook gewoon hartstikke leuk uit en eigenlijk ook best een beetje profi - de meeste kantoren hebben ook zo’n koffiebasis in een werkruimte staan.

Maak een comfy zithoekje

Nu je toch bezig bent kun je net zo goed een klein zithoekje inrichten, als je daar de ruimte voor hebt. Schaf een lekker zittende en hippe bank aan of kies voor twee mooie vintage fauteuils. Dat is de ideale plek om even bij je laptop weg te zijn en pauze te nemen. Bij een koffietafel horen uiteraard ook enkele goede (grote!) boeken. Kies voor twee of drie statement pieces die je voor de sier op tafel hebt liggen, maar die ook de moeite waard zijn om door te bladeren.

Urban jungle op je werkplek

Extra tip? Een kantoor is niet compleet zonder enkele kantoorplanten. Een beetje groen doet een mens ook nog eens hartstikke goed! Planten zorgen namelijk voor extra zuurstof in een ruimte; ideaal wanneer je op die plek goede plannen en concepten uit moet werken. Tot slot ziet een kleine urban jungle in je eigen thuiskantoor er ook hartstikke tof uit. Koop een paar grote én kleine planten en je krijgt direct het idee van een jungle.

Lees ook: Thuiswerk hack: Deze kleuren bevorderen je productiviteit