Doe dit dagelijks met je partner voor een fijnere relatie

Relaties door Sanne

Staat jouw relatie ook een beetje op spanning? Vechten jullie elkaar af en toe de tent uit of is er juist nooit ruzie, maar voelt het niet goed? Door de onderstaande dingen vaak te doen, is het binnen no time weer koek en ei tussen jullie. Dat wil jij toch ook?

dagelijks doen met je partner fijnere relatie

Lees ook: 5 goede voornemens voor je relatie

Communiceer

Praat regelmatig met elkaar. Zeker als je elkaar alleen ’s avonds ziet. Je kunt je vriend of vriendin overdag een whatsappje sturen met bijvoorbeeld: “Hey, hoe is jouw dag?” Je hoeft elkaar echt niet te bedelven met appjes, maar je kunt wel gewoon even checken hoe je partners dag verloopt. Of je stelt gewoon een praktische vraag zoals: “Wat eten we vanavond en haal jij de boodschappen of ik?” Zo weet je het plan voor de avond en ontstaat er geen miscommunicatie die wel eens kan uitlopen tot erger. Het is belangrijk om naar elkaar te luisteren, geïnteresseerd te zijn in het gevoel en de boodschap van de ander. Laat ook zien dat je écht luistert door bijvoorbeeld te knikken. Communicatie in een relatie hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, we willen gewoon gehoord worden. Jij, maar ook zeker je partner.

Samen eten

Voor een goede relatie is het belangrijk om af en toe samen met elkaar te eten. Minstens één maaltijd per dag, hoewel we natuurlijk begrijpen dat dit met afwijkende agenda’s heel lastig kan zijn. Probeer hier toch tijd voor vrij te maken. Ook al moet jij een uurtje eerder eruit. Uit onderzoek van de Marriage Foundation blijkt zelfs dat stellen die samen eten gemiddeld 67 procent tevredener over hun relatie zijn dan stellen die dit amper doen. Van die laatste groep is maar 58 procent blij met de relatie. Nou, wat eten we vanavond?

via GIPHY

Spontane kusjes, spontane uitjes, spontane…

Oké, niet alles hoeft spontaan te gaan en het hoeft ook zeker niet om iets groots te gaan. Het is niet nodig om iedere week spontaan uiteten te gaan (helaas kan dit nu sowieso niet) of een andere activiteit te ondernemen. Het gaat erom dat jij een keer iets doet wat je anders niet zo vaak doet, denk bijvoorbeeld aan simpel ontbijtje of koffie op bed. Of een spontane knuffel of kus… of verras je lief met het feit dat jij de afwas doet in plaats van je partner die dit eigenlijk altijd doet. Af en toe is het gewoon leuk om verrast te worden, ook al is het met iets kleins zoals je lievelingseten.

Doe ook dingen zonder je partner

Het is heel fijn om tijd mét je lief door te brengen, maar af en toe is het minstens zo fijn om een uurtje of langer tijd voor jezelf te hebben. Tijd met je partner wordt dan weer net iets kostbaarder en je hebt elkaar wat te vertellen. Ga met je hobby aan de slag die je partner toch niet zo leuk vindt, even lekker winkelen, afspreken met je vrienden of wat dacht je van alleen douchen? Samen douchen is gezellig (en wellicht waterbesparend), maar je hebt af en toe ook gewoon even me time nodig.

via GIPHY

Ga ruzies of problemen niet uit de weg

Zijn jullie ook zo’n koppel die het bespreken van problemen liever uit de weg gaat? Erger jij je bijvoorbeeld aan de vaatwasmachine die nooit wordt uitgepakt wanneer dit nodig is? Niets zeggen is geen oplossing. Er zal een gesprek moeten plaatsvinden waarbij een besluit wordt genomen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat jullie van mening verschillen. Dat is ook een uitkomst, maar je moet er wel mee kunnen dealen. Het belangrijkste is dat je de problemen niet negeert. Doe je dit wel? Dan drijven jullie steeds verder uit elkaar en bouwt de irritatie zich alleen maar verder op totdat de bom een keer barst. Dat wil je niet, geloof ons maar.

Accepteer dat liefde niet eenvoudig is

Dit heb je vast vaker gehoord, maar love isn’t easy. Accepteer dat je af en toe knallende ruzie hebt, maar vergeef elkaar wel weer, hoe lastig dit soms ook kan zijn. Wees je er ook van bewust dat je niet om elk ding moet ‘zeiken’, jij bent zelf ook niet perfect. Je partner is ook maar een mens die net als jij fouten maakt of dingen vergeet.

via GIPHY

Lees ook: Wat het kan betekenen als je twijfelt over je relatie