Dingen van het 'oude normaal' die we na corona niet meer willen doen

Vrije tijd door Jeanine

Rondlopen zonder mondkapje, knuffelen, minder gestress… We kunnen echt niet wachten tot de hele coronasituatie eindelijk voorbij is. Daar zijn we na bijna een jaar (!) allemaal wel aan toe. Toch heeft het achteraf gezien ook kleine lichtpuntjes meegebracht. Deze 10 dingen hoeven wat ons betreft na corona écht niet terug te komen.

Na corona

Lees ook: Deze dingen gaan we missen als corona voorbij is

Drie kussen

Deze staat natuurlijk met stip op nummer 1. We kunnen ons er nu niets meer bij voorstellen, maar waarom deden we dit überhaupt?! Wanneer je iemand voor het eerst ontmoette, gaven we standaard drie kussen op de wang. Als het even meezat dan, want die ene tante draaide altijd nét te vroeg haar hoofd terug waardoor je d’r een volle pakkerd gaf. 

Iedereen feliciteren op een verjaardag

“We maken een kringetje van jongens en van meisjes…” Nou, daar leek het wel op tijdens verjaardag. Iedereen zat in een mooie cirkel naast elkaar te wachten tot jij ze allemaal had gefeliciteerd. Die ene oom gaf altijd een klef handje, de ander kneep je vingers bijna tot moes en vaak kwamen die drie zoenen er ook nog eens bij kijken. No, thank you.

Kaarsjes uitblazen op een taart

Eigenlijk zijn er best veel dingen aan verjaardagen die te gross zijn. Wie heeft het verzonnen om een beetje te staan blazen boven voedsel en speeksel te sproeien? Voortaan snijden we de taart gewoon direct aan, of blazen we gewoon een kaarsje uit. Ver, ver van die taart vandaan.

via GIPHY

Standaard vijf dagen op kantoor werken

Oké, 24/7 vanuit huis werken is wel een beetje veel gevraagd. Toch moeten we er niet aan denken om iedere dag weer extra vroeg op te staan, ons in fatsoenlijke kleding te hijsen en naar het werk te karren. Natuurlijk missen we de gesprekjes bij het koffiezetapparaat en de spontane borrels, maar eigenlijk is thuiswerken toch best lekker. Eten wat en wanneer je wilt, je eigen overheerlijke koffie én je kunt je joggingsbroek gewoon aanlaten. Na corona willen we dat er best inhouden. Eén of twee daagjes vanuit huis werken moet best kunnen.

Handen schudden

Stiekem beseften we ons altijd al wel hoeveel we eigenlijk aanraken met onze handen. Je zou denken dat de meeste mensen hun handen meerdere malen op een dag wassen, op z’n minst na het toilet en voor het eten… maar helaas. Door het coronavirus is het pijnlijk duidelijk geworden hoe weinig mensen dat echt doen. We hopen dat de hygiëne ook na corona wat meer prioriteit blijft, maar toch. Handen schudden? Laat dat maar achterwege!

Eten in het OV

Tijdens een rit van twee uur werkten we nog wel eens wat naar binnen. Daar moeten we nu niet meer aan denken, tenzij we eerst een flesje handgel leegspuiten en alles ontsmetten. De knopjes van de deur, de handvatten van de stoelen, die plakkerige tafeltjes… Gatverdamme. Na corona denken we wel twee keer na of we ons koekje oppeuzelen in de trein.

via GIPHY

Altijd maar ‘ja’ zeggen

Als het virus ons iets heeft geleerd, is dat het best fijn is om af en toe niets te doen en nergens heen te hoeven. Natuurlijk missen we onze feestjes, vrienden en familie, maar geef eens eerlijk toe: hoe vaak vloog jij altijd van hot naar her om maar aan al je sociale verwachtingen te voldoen? Hoe vaak ging je naar een verjaardag of uit eten terwijl je eigenlijk harstikke moe was of gewoon geen zin had? Juist ja. Geen zin meer in, dus gaan we niet meer doen.

Buiten de deur gaan zonder desinfectiedoekjes of -gel

Samples, deurklinken, winkelwagentjes: tegenwoordig vragen we ons overal bij af wie er net aan heeft gezeten. Zo is het eigenlijk best een vies idee dat de karretjes hiervoor (bijna) nooit werden schoongemaakt. Daar kunnen we ons nu echt niets meer bij voorstellen. Die desinfectiedoekjes zitten hierna standaard in onze tas!

Met cash betalen

Mensen die achter de kassa hebben gewerkt, weten al hoe vies contant geld eigenlijk is. Waarschijnlijk delen de meeste mensen die mening nu ook. Het valt op de grond, wordt hele dagen meegesjouwd in een broekzak en duizenden mensen hebben die ene euro aangeraakt. Om maar niet te spreken over waar sommige mensen hun geld soms bewaren… Nog niet overtuigd? Besef dan dat sommigen in de zomer hun muntgeld uit hun decolleté halen terwijl ze peentjes zweten van de hitte. Ja, it happens, geloof ons maar. Geld zal bij ons niet meer standaard in de portemonnee zitten. Scheelt ook weer ruimte in je tas, want je hoeft alleen nog je pinpas mee.

Er elke dag gelikt uitzien

Wimpers krullen, een laagje foundation en een veeg oogschaduw. Sure, we deden het niet elke dag, maar de druk was er vaak wel om er goed uit te zien. Door de lockdowns hebben we onszelf wat meer gewaand in onze natural beauty. Na corona laten we de touwtjes dus wat meer vieren. Niet dat we nu opeens in complete loungewear naar kantoor gaan, maar er iedere dag compleet gelikt uitzien hoeft ook niet meer. En dat is maar goed ook, want dat is gewoon helemaal prima.

via GIPHY

Beeld: iStock

Lees ook: Dit waren de 30 beste corona-memes van 2020