Deze lockdown-hobby past het best bij jouw sterrenbeeld

Vrije tijd door Bente

Om 2021 fris en positief in te luiden – en vol te houden – is een nieuwe hobby een goed voornemen. Juist nu de lockdown is verlengd, is het goed om voor afleiding te zorgen. Hoe kun je beter je gedachten verzetten dan met een creativiteit? Keuzestress is niet nodig, kijk wat de sterren voor jou in petto hebben. 

Lees ook: Lockdown-dipje? De 10 beste feel good films op Netflix en Videoland

Steenbok: 22 december – 20 januari

Kokkerellen

Als Steenbok ben je zorgzaam en steek je voor iedereen de handen uit de mouwen. Pas wel op dat je ook goed voor jezelf blijft zorgen. Juist nu je veel thuis bent, kan het lastig zijn de scheiding tussen werk en privé gescheiden te houden. Koken is een goede én lekkere hobby om jezelf wat me-time te gunnen. Koken is een goede én lekkere hobby om daarmee aan de slag te gaan. Kies ook vooral een lekkere maal naar joúw keuze.

 

Waterman - 21 januari – 19 februari

Puzzelen

Als Waterman ben je actief en altijd op zoek naar nieuwe plannen. Je bruist van de ideeën en haat het om stil te zitten. De coronatijd is geen pretje voor jou. Een hobby die je wel even bezig zal houden is puzzelen. Ga jij de uitdaging aan met 1000 stukjes?

Vissen - 20 februari – 20 maart

Fotoboek maken

Je wordt met de neus op de feiten gedrukt als je de foto’s bekijkt van afgelopen jaar. Toch is dit voor jullie Vissen een leuk klusje. Je bent optimistisch en je blikt terug op de mooie momenten die je juist wél hebt meegemaakt. Een fotoboek maken is dan een uitstekende hobby om je tijd te vullen. Ook een mooi moment om te bedenken wat je wil bereiken in 2021.

 

 

Ram - 21 maart – 20 april

Fietsen

Een activiteit die een Ram op het lijf geschreven is fietsen. Binnenblijven is voor jou geen optie, want je trekt er graag op uit. Je bent enthousiast, energiek en houdt van avontuur. Pak daarom je fiets uit het schuurtje en ontdek nieuwe plekken in de omgeving. Haal tussendoor een lekkere to go om je handen te verwarmen. 

Stier - 21 april – 20 mei

Wandelen

Een Stier is graag in de weer, en dan het liefst buiten in de natuur. Je ontdekt graag nieuwe routes, want je houdt van variatie. Je bent een echte volhouder en reflecteert graag op je eigen leven. Waar kan dat ook beter dan in de natuur? 

Tweelingen - 21 mei – 21 juni

Dansen 

Het sterrenbeeld dat als enige niet alleen is, zijn de Tweelingen. Jullie zijn ook niet voor niets sociaal en houden van activiteiten met andere mensen. Voor jou draait een hobby om het samen zijn en de gezelligheid. Dansen is hierbij een leuke vrijetijdsbesteding waar jij gelukkig van wordt. Voorlopig nog even online de groepslesjes volgen, maar er komt een tijd waarbij je terugkijkt op de online lessen met je dansgenootjes.

Kreeft - 22 juni – 22 juli

Tuinieren

De groene vingers die je krijgt van het wroeten in de aarde, daar draait een Kreeft zijn hand niet voor om. Het is jouw manier om te genieten van al dat moois dat de natuur te bieden heeft. Als Kreeft vind je het lang niet altijd erg om binnen te zijn, sterker nog, je geniet van de rust die het met zich meebrengt. Tuinieren is dan een fijne hobby om het nieuwe jaar mee te starten. Laat de hyacintbolletjes maar groeien. 

Leeuw - 23 juli – 23 augustus

Zingen

Wie droomt er nou niet van een carrière als zangeres? Als Leeuw maakt het je niet uit of je in de douche staat of op een podium voor veel mensen. Zingen is voor jou een uitlaatklep en een manier om je energie in kwijt te kunnen. Met jouw uitbundige en energieke persoonlijkheid is zingen een bijpassende hobby. Houd je dus vooral niet in tijdens je douche concert. 

Maagd - 24 augustus – 22 september

Kaarsen maken

Het huis mooi maken en meegaan met de mode zijn belangrijk voor een Maagd. De nieuwe trend om zelf kaarsen te maken kon ook niet aan jou voorbijgaan. Je maakt ze in alle kleuren en versiert je hele stek met deze beauty’s. Misschien een idee om ze te verkopen voor een lief prijsje? 

Weegschaal - 23 september – 23 oktober

Spelletjes spelen

Een Weegschaal in twee woorden? Competitief en extravert. Je houdt van spelletjes spelen en dat is tijdens de corona-crisis nog meer aangewakkerd. Er gaat geen dag voorbij waarbij jij je huisgenoten uitdaagt om te Keezen

Schorpioen - 24 oktober – 22 november

Yoga

Een hobby waarbij je even tot jezelf komt – vanzelfsprekend – yoga. Voor Schorpioenen is dit een fijn vermaak. Juist omdat je in de avonduren over alles piekert. Je vindt het fijn om een hobby alleen te doen, omdat je je eigen kracht wilt ontdekken. You rock!

 

Boogschutter - 23 november – 21 december

Schilderen 

Als Boogschutter bruis je van creativiteit. Afgelopen maanden hebben jouw hersens zeker niet stilgezeten, maar kreeg jij minder de kans om al je ideeën uit te voeren. Een hobby waarbij al je creativiteit tot leven komt, is schilderen. Ga zonder doel een kunstwerk maken op het doek. Even je hoofd legen. 

Lees ook: Game on! De leukste spelletjes om alleen te spelen