Hobbywinkel in Amsterdam: dit zijn de 7 leukste winkels

Vrije tijd door Jennifer

Nu het kouder wordt buiten, blijven meer mensen lekker binnen. Je kunt dan heel Netflix of Videoland uitkijken, maar je kan ook lekker aan de slag met je hobby! Alleen heb je dan wel spullen nodig natuurlijk. Zoek je een goede hobbywinkel in Amsterdam? Hieronder vind je een lijstje met hobbywinkels in elk stadsdeel van Amsterdam.

hobbywinkel in amsterdam

Lees ook: 52 hobby’s voor binnen: dit zijn de leukste om thuis te doen

Pipoos

Hobbywinkel Pipoos is een bekende winkel in de Benelux. In Nederland vind je inmiddels aardig wat Pipoos winkels, waaronder een hobbywinkel in Amsterdam! Pipoos is een echt walhalla voor de hobbyfanaat, het assortiment is gigantisch. Je vindt hier voor elke hobby wel iets: van diamond painting, borduren en breien tot sieraden en zeep maken. En wat dacht je van de hobby pixelen? Ook daar vind je spullen voor bij Pipoos. Tot slot hebben ze nog een hele collectie aan basismaterialen, zoals papier, karton, lijm, tape en stickervellen.

Adres: Ceintuurbaan 334 (Zuid)

Van der Linde

Hobbywinkel Van der Linde bestaat al heel lang, sinds 1898. Voor een échte specialist op het gebied van creatieve hobby's moet je dus hier zijn. Bij deze hobbywinkel verkopen ze vooral spullen voor kunstenaars. Het assortiment is uitgebreid: van kleur- en aquarelpotloden, pastel krijt tot markers. Maar ook veel verschillende soorten papier en karton en verfspullen. Als schilderen of tekenen je hobby is, dan is dit de perfecte hobbywinkel in Amsterdam voor jou.

Adres: Rozengracht 38 (Centrum)

Vlieger

Hobbywinkel Vlieger is ook een winkel voor kunstenaars. Wel verkopen ze hier net wat meer unieke hobbyspullen. Zo hebben ze een hele collectie aan papier. Niet alleen wit of gekleurd papier, maar ook heel bijzonder Japans papier. Dit papier wordt gebruikt voor origami. Verder hebben ze ook veel teken- en schildersmaterialen, schetsboeken, notitieboekjes. Dus of je nou houdt van tekenen of schrijven, bij deze hobbywinkel in Amsterdam vind je wat je zoekt.

Adres: Amstel 34 (Oost)

Mozaïek Lagarto

Hobbywinkel Mozaïek Lagarto doet zijn naam eer aan. Bij deze winkel verkopen ze alles op het gebied van mozaïek. De hobbywinkel in Amsterdam heeft een uitgebreid assortiment aan glas, keramiek en decoratiespullen. De mozaïektegels vind je hier in verschillende soorten en maten. Mocht je nog niet heel bekend zijn met de mozaïek hobby, dan verkopen ze ook doe-het-zelfpakketten. Zo kun je bijvoorbeeld de mooie vlinders zoals in onderstaande post namaken zonder gereedschap.

Adres: Spaarndammerstraat 58 (West)

H.J. Brunink

Hobbywinkel H.J. Brunink is geschikt voor diverse hobby’s, maar ook voor verschillende portemonnees. Bij deze hobbywinkel koop je je hobbyspullen voor een betaalbare prijs. Het assortiment is erg uitgebreid: van papier, karton, klei en scrapbook materiaal tot hobby’s als mozaïek en kaarsen maken. Daarnaast hebben ze een hele collectie voor de mensen die houden van kaarten maken. Kaartkarton, kaartborduurgaren. Als kaarten maken je hobby is, dan moet je snel naar deze hobbywinkel in Amsterdam.

Adres: Burgemeester Vening Meineszlaan 50 – 54 (Nieuw-West)

hobbywinkel amsterdam h.j. brunink

Ritsies

Hobbywinkel Ritsies is een pro op het gebied van fournituren. (Borduur)garen, elastiek, artikelen voor het breien. Het is vooral de perfecte hobbywinkel, wanneer handwerken je hobby is. Ook is het een handige winkel, wanneer je je kleding wil repareren. Ze verkopen hier namelijk ook ritsen en knopen. Verder hebben ze nog verschillende applicaties, die je bijvoorbeeld op een jeansjasje kan naaien. Of heb je binnenkort een (verjaardags)feestje? Je kunt bij deze hobbywinkel in Amsterdam ook terecht voor allemaal leuke soorten lint.

Adres: Purmerplein 21 (Noord)

Knutsel Frutsel

Hobbywinkel Knutsel Frutsel is tot slot een hele fijne winkel, wanneer je met kinderen shopt. Deze winkel heeft een uitgebreid assortiment aan knutselspullen. Moet je Sinterklaas surprises maken? Dan is dit de ideale hobbywinkel in Amsterdam. Vooral wanneer je een kind als lootje hebt, want naast knutselspullen verkopen ze ook speelgoed. Maar terug naar de hobbyspullen: het assortiment is ook hier weer lekker uitgebreid. Heel veel soorten papier: inpakpapier, papier met prints, crêpepapier, noem maar op. Daarnaast ook ecoline, aquarelverf, brushpens en natuurlijk frutsels! Het heet niet voor niets Knutsel Frutsel. Kralen, miniknijpers of ijslollystokjes nodig? Dan moet je zeker deze hobbywinkel checken.

Adres: Hoofddorpweg 19 – 21 (Zuid)

Lees ook: Netflix-moe? 7 hobby's om de tijd te doden