Met deze 6 tools knal jij iedere work-out

Sport & gezondheid door Jeanine

De sportscholen zitten alweer een tijdje dicht. Het vieze, koude weer motiveert ook niet echt om buiten te gaan hardlopen en eigenlijk voel je je gewoon een beetje meh. Heel normaal na een periode van veel lekker eten en vooral genieten. Staat ‘meer bewegen’ ook weer op jouw lijstje met voornemens? Dan kunnen deze 6 tools je daar wel eens bij helpen.

Lees ook: Sport je met make-up op? Als je dit leest doe je dat nooit meer

Iedere work-out een succes

Zodra de datum verandert in 1 januari, zie je ze overal weer: advertenties voor allerlei dieetprogramma’s. Ben je een paar kilo aangekomen door de lockdown of heb je extra genoten tijdens de feestdagen? Daar is helemaal niets mis mee, wat social media je ook probeert te vertellen. We kunnen ons wel voorstellen dat je je een beetje lamlendig gaat voelen na veel vettig voedsel en alcohol en weinig beweging. Hup, hijs jezelf in je sportkleding, zoek een goede work-out uit let’s go! Met deze tools maak jij van iedere work-out een succes.

Weerstandsbanden met 3 niveaus - €29,99

Hoe handig is dit? Met dit setje kun je op drie niveaus trainen en allerlei work-outs creëren. Je kunt het dus zo zwaar maken als je zelf wilt. Of je nu in je kleine studentenkamer traint of in je tuin, het kan overal! Squats, lunges, stretchen, krachttraining: je kunt de weerstandsbanden altijd wel inzetten. Zo maak je in een handomdraai je work-out een tikkeltje intensiever. Talk about efficient.

 

Wonder Core Genius 10-in-1 - €99,99

Haal je liever alles in een keer in huis? Snappen we. Net zo makkelijk! Met deze set ben je iets meer geld kwijt, maar dan heb je ook alles wat je in feite nodig hebt. Met de Wonder Core Genius kun je meer dan honderd oefeningen doen. Van een springtouw of een ab-roller tot een stabiliteitstrainer, in dit 10-in-1 trainingssysteem zit van alles. Extra handig: er zit ook nog een app bij als je niet weet wat voor work-out je moet doen.

 

Iron Gym Massage Roller - €12,99

Deze massage roller is ideaal als je veel sport. Het is niet alleen een prettige manier om je spieren los te maken, maar je kunt het ook combineren met een paar oefeningen. Veel sporten betekent veel intensieve inspanning en dat kan best belastend zijn. Extra belangrijk dus om je spieren goed los te maken. Je zult jezelf de volgende dag dankbaar zijn als je zonder spierpijn uit bed rolt.

 

Yogamat - €24,99

Tijdens een stevige work-out is een goede mat natuurlijk key. Deze yogamat kun je gebruiken voor – jawel – yoga, maar ook voor andere oefeningen. Hij blijft namelijk goed liggen, waardoor je jouw work-out veilig kunt uitvoeren. Of je nou aan je balans gaat werken of je armen traint met dumbbells.

 

Multifunctionele ab-roller - €14,99

Wil je vooral jouw buikspieren trainen? Dan is dit multifunctionele buikspierwiel een echte musthave. Het meegeleverde kniebord zorgt ervoor dat je de oefening kunt uitvoeren zonder dat je zere knieën krijgt. Niet alleen je buikspieren profiteren van deze oefening: ook je buik, schouders, armen, boven- en onderrug, benen en billen worden meegepakt. Da’s mooi!

 

Crosstrainer van Dutch originals - €199,00

Heb je nog wat ruimte over en ben je van plan het thuis sporten vol te houden? Dan kun je ook gaan voor een crosstrainer. Je kunt zelf instellen hoe intens jouw work-out moet zijn. Zo houd je het altijd vol en kun je het sporten op je eigen tempo opbouwen. Nog een voordeel: je kunt tijdens het sporten gewoon nog een aflevering van Virgin River of Friends kijken. Als dat je niet overhaalt, weten wij het ook niet meer.

 
Beeld: iStock

Lees ook: 5 sportoefeningen om op je bureaustoel te doen