Beauty / Haar
Haar

Zo verzorg je je steile haar goed tijdens de lockdown

Nu het coronavirus weer oplaait, zit Nederland tot en met 19 januari in een lockdown. Dat betekent dat je misschien wel maandelijkse bezoekje aan de kapper komt te vervallen. Hoewel dat natuurlijk niet zo’n enorm grote ramp is, is het wel een fijn idee om je haar gewoon goed te kunnen blijven verzorgen - ook zonder kapper. Daarom lees je in dit artikel enkele handige en eenvoudig toe te passen tips waarmee jouw kapsel de lockdown gaat overleven.

lockdown

Lees ook: Kerstkapsels 2020: 10 mooie haarstijlen voor de feestdagen

Lockdown is het moment om haar minder te wassen

Zoals je misschien wel weet, is het voor je haar helemaal niet goed om het iedere dag te wassen. Toch is er nog een groot aantal vrouwen dat dit wel doet. Ze merken bijvoorbeeld dat hun kapsel aan het einde van de dag vettig aan het worden is en willen het daarom de volgende ochtend weer helemaal fris hebben. Dat je haar vet wordt, heb je uiteindelijk zelf in de hand. Door het regelmatig te wassen, went je haar aan die routine. Wil je je haar optimaal verzorgen en misschien zelfs laten groeien in de lockdown? Neem deze weken dan als het moment om je haar minder te wassen: één tot twee keer per week wassen is voldoende voor een gezond kapsel.

via GIPHY

Gebruik kwalitatieve haarproducten voor goed en verzorgd kapsel

Op de momenten dat je je haren gaat wassen, moet je ervoor zorgen dat je kwalitatieve haarproducten gebruikt. Er zijn honderden shampoo’s, conditioners, maskers en haarkuren te vinden - het is zaak om een écht goed product te gebruiken ter ondersteuning en voeding van je haar. Onze tip? Kies altijd voor een A-merk, zoals de haarproducten van La Roche Posay of alles van Olaplex. Dit soort merken geven je haar een flinke boost en de nodige vitaminen. Je zult zien dat je haar er meer glanzend uit gaat zien en zachter aan gaat voelen. Lees je altijd eerst goed in welke producten voor jouw haar en hoofdhuid passend zijn. Bij wat duurdere merken heb je altijd veel keuze waarbij er voor iedere huid een product te vinden is.

Liever geen vet haar? Gebruik dan droogshampoo

We kunnen het ons voorstellen dat je het alsnog wel even lekker vindt om af en toe naar buiten te gaan. Dat mag in deze lockdown ook gewoon, zolang je niet de drukte op gaat zoeken. Een frisse neus halen met een vet kapsel zien de meeste dames niet zo zitten. Ben je nog aan het begin van het proces waarin je je haar laat wennen aan minder wassen? Gebruik dan een goede droogshampoo waarmee je haar en jij er alsnog fris en fruitig uit kunnen zien. Check hierbij altijd de ingrediënten van zo’n shampoo en vermijd droogshampoo met parfum en/of alcohol. Ga liever voor een droogshampoo met voedende olie, zoals de voedingsrijke castor olie.

via GIPHY

Vermijd haarverf en krultangen voor mooi haar

Nu we de feestdagen toch minimaal kunnen vieren, kun je die stijltang of krultang prima even laten liggen. Voor een gezond kapsel moet je dergelijke apparatuur dat werkt op verhitting sowieso niet gebruiken. Krul- en stijltangen zijn funest voor de gezondheid van je haar: ze zorgen ervoor dat je haar droog wordt, er dof uitziet en zelfs kan afbreken. Net als stijl- en krultangen is het aan te raden om haarverf te vermijden. In haarverf zitten ontzettend veel chemische ingrediënten die je haar uitdrogen en zelfs dood laten gaan. Een absolute no go dus.

Wees voorzichtig met natte haren

Tot slot is het belangrijk om op de juiste manier om te gaan met nat haar. Zoals je misschien wel weet is nat haar heel gevoelig. Wanneer je er al een beetje te ruw mee omgaat, kunnen je haren afbreken. Om je fragiele natte haar een handje te helpen moet je niet ruw gaan drogen met een handdoek. Dep als het ware een beetje met een doek op je haren tot het droger wordt. Ga daarnaast niet als een malle met een borstel door je haren kammen wanneer je kapsel nog nat is. Doe je dit wel dan zul je zien dat er veel haar achterblijft in je borstel. Ga liever aan de slag met een borstel die speciaal bedoeld is voor nat haar. Dit soort wet brushes zijn veel beter voor je haar dan een gewone borstel en zorgen ervoor dat je haar mooi intact blijft.

Lees ook: Deze warme bruintint is de nieuwe trend voor dit seizoen