Lifestyle / Media
Media

Deze toetscombinatie op de Mac gaat je leven verbeteren

Weet je nog dat we vroeger zo blij waren met de copy-paste functie? Zo voelden wij ons laatst toen we weer een nieuwe toetscombinatie ontdekten. Loop jij op je laptop ook altijd te struggelen om emojis te vinden? Say no more, want met deze hack is dat verleden tijd!

Toetscombinatie Mac

Lees ook: Waarom je de camera van je MacBook beter niet kunt afplakken

Net als vroeger

Vroeger gebruikten we nog <3 en smileys zoals =) om ons uit te drukken, maar tegenwoordig is dat wel even wat anders. Gebruik jij ook op je Mac ook emojis om te laten zien dat je helemaal in een scheur ligt? Tijdens het typen moet je helemaal je cursor verslepen, om vervolgens de emojis uit een lijst te kiezen. Vet veel moeite natuurlijk. Dat kan makkelijker, en hoe! Druk op control, command en de spatiebalk. Je hoeft ze maar heel kort ingedrukt te houden en de lijst met emojis springt direct tevoorschijn. Je kunt nu allerlei emoji’s, pictogrammen en symbolen toevoegen aan je tekst. Easy peasy!

Er is ook goed nieuws voor de Windows-gebruikers. Jullie toetscombinatie voor emoji's is: fn + Windows-logo + [punt].

Extra tip

Maar wacht, er is meer! Wist je dat je op WhatsApp ook je emoji kunt intypen? Ja, echt! Het is even puzzelen welk woord bij welke emoji hoort, maar het wordt zo nog makkelijker om vijf aubergines of huilpoppetjes te sturen. Je hoeft alleen maar een dubbele punt in te typen met daarachter het woord dat bij je emoji past. Bijvoorbeeld :laugh, :animal of :avocado. Ideaal als je net in een lekkere flow zit terwijl je je vriend(in) de laatste gossip vertelt.

via GIPHY

Lees ook: Dit is waarom je een refurbished laptop moet overwegen