Waarom je de camera van je MacBook beter niet kunt afplakken

Vrije tijd door Laura

Je kent de horrorverhalen vast: hackers breken in je laptop in en zonder dat je het doorhebt gluren ze mee via je camera. Om dit te voorkomen, plakken veel mensen de cameralens van hun laptop af. Volgens Apple is dit geen goed idee, het bedrijf raadt het zelfs sterk af. 

macbook

Lees ook: 10 tips waarmee thuiswerken appeltje-eitje wordt

Niet afplakken

Een simpel stickertje voorkomt dat hackers je kunnen bespieden. Er bestaan ook speciale camera covers met een schuifje. Het ziet er heel 'profi' uit, maar helaas betekent het weinig goeds voor je MacBook. Apple schrijft op hun 'Support Community' dat de laptops zijn berekend op strakke maten. De schuifjes kunnen uiteindelijk schade brengen aan je MacBook omdat de laptop niet goed kan sluiten.

Lichtsensor

Een stickertje plakken kan geen schade geven, maar ook dit adviseert Apple niet. Het afplakken van de lichtsensor (die zit naast de camera) kan problemen veroorzaken met de automatische helderheidsinstelling.

Groen licht

Wat nu? Apple raadt aan om op te letten of het groene lampje naast de webcam brandt, deze is zo ontworpen om altijd te branden als de webcam actief is. Check daarnaast welke programma's toegang hebben tot de camera. Dan weet je zeker dat er geen pottenkijkers zijn.

via GIPHY

Lees ook: Waarom een VPN essentieel is als je thuiswerkt