Dit is waarom je een refurbished laptop moet overwegen

Cadeaus & hebbedingetjes door Sarah

We kunnen ons een leven zonder laptops niet meer voorstellen. Bij de meesten gaat er geen dag voorbij dat je laptop dichtblijft. We spenderen velen uurtjes achter onze vierkante vriend. Is jouw laptop aan vervanging toe, maar stemt jouw bankrekening niet in met een gloednieuw exemplaar? Denk eens aan een refurbished laptop.

Refur-wattes?

Refurbished elektronica zijn de trend anno 2019. Refurbished betekent gereviseerd, oftewel gecontroleerd: dit is dan ook precies wat er gedaan wordt bij deze producten. Refurbished items zijn tweedehands spullen, die een opschoonbeurt krijgen. De laptops worden gecontroleerd op beschadigingen aan de hardware, software en de buitenkant. Zo weet je zeker dat je tweedehands laptop tiptop werkt. 

Beter voor het milieu en je portemonnee

Als je een refurbished laptop koopt ben je niet alleen goedkoper uit, ook is het beter voor het milieu. Je koopt namelijk een artikel dat niet opnieuw geproduceerd moet worden, maar je gebruikt wat er al is. En dat is behoorlijk vooruitstrevend. Daarbij werken refurbished producten prima: ze zijn vaak in goede staat en van het feit dat hij tweedehands is, zou je niks merken. Zo help je de wereld, en natuurlijk jezelf.

Refurbished laptop kopen met korting

Als je een ‘nieuwe oude’ laptop koopt, is het wel belangrijk dat je een goed merk uitkiest. Het wordt immers wel je nieuwe Netflix-en-misschien-werk-laptop. Check bijvoorbeeld een Refurbished Macbook Pro met honderden euro’s korting, of één van de vele andere refurbished laptops die aangeboden worden. Dat wordt duurzaam Netflixen deze winter!

Lees ook: Met deze smartphones maak je de beste foto's