Lifestyle / Media
Media

Deze films op Videoland hebben de hoogste IMDb-score

Videoland heeft een enorm aanbod aan films. Heel fijn, maar daardoor wordt een keuze maken nog lastiger. Scrol jij ook eerst een halfuur door alle films omdat je niet weet wat je moet kijken? Nestel je op de bank of in bed, want met deze lijst kies je in no time een goede film.

Films op Videoland met hoge IMDb-score

Lees ook: 10 series die je kunt volgen terwijl je op je telefoon kijkt

The Green Mile (8.6)

Paul Edgecomb blikt terug op een kenmerkende periode in zijn carrière als gevangenisbewaker bij Cold Mountain. Hij werkte in de ‘Dodengang’, waar veroordeelden zaten te wachten op het uitvoeren van de doodstraf. Paul ontmoette daar John Coffey, een veroordeelde die twee jonge meisjes zou hebben verkracht en vermoord. De twee mannen hadden een bijzondere band en de bovennatuurlijke gave van Coffey maakte hem anders dan anderen. Een klassieker die je echt eens gezien moet hebben.

Das Leben der Anderen (8.4)

Het is 1984. De geheime Oost-Duitse politie, de Stasi, wil alles over iedereen weten en onderdrukt de bevolking van Oost-Berlijn. Doordat de Stasi-officier toezicht moet houden op toneelschrijver Georg Dreymann, wordt hij geconfronteerd met literatuur, liefde en vrij denken. Hij realiseert zich steeds meer dat niet alleen de bevolking wordt beperkt door de Stasi, maar hijzelf ook.

The Cove (8.4)

In deze documentaire doet voormalig dolfijnentrainer Richard O’Barry onderzoek naar de grootste toeleverancier van dolfijnen. De dolfijnenbaai is gevestigd in Japan en ze doen er alles aan om geheim te houden wat ze daar echt doen. O’Barry brengt dit, samen met filmmakers en activisten, aan het licht. Wat ze daar aantreffen, is erger dan verwacht…

Jagten (8.3)

In de Deense film Jagten (in het Engels 'The Hunt') krijgt kleuterleider Lucas zijn leven net weer een beetje op de rit. Met een leuke vriendin en een nieuwe baan bij een kleuterschool lijkt alles de goede kant op te gaan... tot één van zijn leerlingen hem beschuldigt van misbruik. Volgens Lucas heeft hij niets gedaan, dus waarom de vijfjarige Klara dit beweert, weet hij niet. De mensen in hun gemeenschap houden hun lippen stijf op elkaar. Lucas heeft direct een target op zijn rug en al snel gelooft het hele dorp dat hij schuldig is.

The Wolf of Wall Street (8.2)

In Wolf of Wall Street speelt Leonardo DiCaprio de effectenmakelaar Jordan Belfort. Hij laat zien hoe Belfort als een man zonder geld zich omhoog werkt tot hij één van de rijkste mannen van Amerika wordt. De rijkdom stijgt hem naar zijn hoofd en zijn extravagante levensstijl leidt tot een drank- en drugsverslaving. Van een succes story tot de afgang waarin misdaad, corruptie en de overheid de hand nemen: bij dit waargebeurde verhaal zit je aan de buis gekluisterd.

A Beautiful Mind (8.2)

John Nash is een briljante maar onsociale wiskundige die op het punt staat om internationaal bekend te worden. Door zijn nieuwe baan raakt hij betrokken bij een geheimzinnige samenzwering en is hij afhankelijk van zijn vrouw Alicia, die hem erdoorheen sleept.

Der Untergang (8.2)

Adolf Hitler brengt de laatste dagen van zijn heerschappij door in zijn bunker. Hij bevindt zich in een dreigende situatie nu het Rode Leger Berlijn heeft omringd en zijn toegetakelde en gewonde soldaten zich in bunkers verstoppen. Toch weigert Hitler om weg te gaan uit Berlijn, maar het einde lijkt steeds dichterbij te komen.

Kill Bill:. Vol 1 (8.1)

The Bride is een huurmoordenaar die tijdens haar bruiloft wordt neergeschoten. De dader is haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Hoewel ze de schietpartij overleeft, ontwaakt ze pas vier jaar later uit haar coma. The Bride is vastberaden om Bill een kopje kleiner te maken. Ze begint bij zijn volgelingen en saves the best for last.

Lees ook: Dagdromen nutteloos? Dit onderzoek bewijst het tegendeel