Lifestyle / Media
Media

Zin in een goede film? 5 verborgen pareltjes op Videoland

Disney+, Netfix, Apple TV+, Amazon Prime, Videoland... Als het gaat om series en films is de keuze soms zó groot, dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Vaak blijven we een beetje hangen bij de populaire en aangeboden films en series, maar er is nog veel meer. Deze 5 toffe films op Videoland wil je niet missen.

Lees ook: 11 MTV-programma's uit de 00s die je vergeten was

1. Before We Go

Wanneer Brooke de laatste trein naar New York mist en ook nog eens beroofd wordt van haar tas loopt de nacht totaal anders dan ze had verwacht. Ze is radeloos, tot ze een aardige straatmuzikant (Chris Evans) tegenkomt die haar onverwacht een bijzondere avond bezorgt.

2. Breathe

Nadat de avontuurlijke Robin Cavendish (Andrew Garfield) verlamd raakt door polio, ziet hij het leven niet meer zitten. Samen met zijn vrouw Diana wordt hij - terwijl de dokters dit streng afraden - overgezet van een Afrikaans ziekenhuis naar een Engels ziekenhuis. Na een tijd realiseert Robin zich door Diana's liefde, wilskracht en doorzettingsvermogen dat zich toegeven aan de ziekte geen optie is en hij van alles het beste moet maken, samen met zijn vrouw. Houd je van een goede dosis romance, een goede verhaallijn en Claire Foy? Dan is dit de perfecte film voor jou.

3. Arrival

Ben je fan van sciencefiction? Dan is dit jouw match. In Arrival (Amy Adams) wordt een taalkundige gerekruteerd door de Amerikaanse overheid om er achter te komen wat de buitenaardse wezens die zojuist op hun land zijn gearriveerd komen doen. De taalkundige probeert hun taal en communicatie te ontcijferen, maar komt er gaandeweg achter dat het iets veel groters is dan ze denken.

4. The Rainmaker

In deze misdaadthriller uit 1997 met - jawel - Matt Damon zie je het verhaal van Rudy Baylor (Matt Damon): een jonge advocaat die maar geen zaak kan krijgen. Twee partners die een verzekeringsmaatschappij aan willen klagen willen Rudy graag voor hun zaak, hij lijkt hun enige hoop te zijn. Tijdens de rechtzaken komt Rudy er achter dat de zakenwereld corrupt en niet altijd even eerlijk is. Kan hij de zaak nog winnen?

5. Lion

In dit waargebeurde verhaal zie je hoe de 5-jarige Saroo perongeluk in slaap valt in een trein en wakker wordt in the middle of nowhere. Duizenden kilometers verderop, weg van zijn huis, vrienden en familie, leert hij wekenlang te overleven op een plek die hij totaal niet kent. Saroo wordt opgenomen in een weeshuis en vervolgens geadopteerd door een koppel uit Australië. Wanneer Saroo (Dev Patel) 30 jaar wordt, besluit hij op zoek te gaan naar zijn echte familie. 

Lees ook: 6x de grappigste chickflicks die nu op Netflix staan