Lifestyle / Media
Media

Nieuw op Netflix: Enola Holmes is een dikke hit

Pas één dag op Netflix te zien en nu al op nummer 1 van de top 10. Sherlock-fan of niet: de eigenzinnige Enola Holmes steelt de harten van alle kijkers. In de gelijknamige detectivefilm treedt het jongere zusje van 's werelds bekende detective in zijn voetsporen. 

Elona Holmes
Lees ook: Waarom iedereen het heeft over de nieuwe Netflix-serie Ratched

Spoorloos verdwenen

Millie Bobby Brown van Stranger Thingssteelt de show als Enola Holmes, het zusje van Sherlock. Als Enola op haar zestiende verjaardag wakker wordt, is haar moeder in geen velden of wegen te bekennen. Sherlock (hallo, Henry Cavill!) en Mycroft (Sam Claiflin) stappen naar voren als grote broers om voor Enola te zorgen. Maar wat gebeurt er als ze haar weg willen sturen naar een zogenaamde afrondingsschool om haar unladylike gedrag te verbeteren?

Zoektocht

Enola Holmes blijkt net zo’n speurneus te zijn als haar oudere broer. Ze ontsnapt uit de zorg van haar broers en besluit zelf op zoek te gaan naar hun moeder. Daardoor komt ze terecht in een nieuw mysterie...

Meerdere films

Hoewel Enola in de originele Sherlock Holmes-boeken niet bestond, vallen kijkers als een blok voor de charmante en grappige Enola. Volgens regisseur Harry Bradbeer zijn er genoeg ideeën voor vijf (!) films. Dat wordt afwachten! 

Lees ook: Op zoek naar een nieuwe serie? 8 onontdekte pareltjes op Netflix

Bron: Netflix