Op zoek naar een nieuwe serie? 8 onontdekte pareltjes op Netflix

Media door Chloe

Undercover, The Good Place en You: we hebben ze allemaal wel een keer (of vaker) gezien. Op een gegeven moment kom je tot de conclusie dat je Netflix nu wel echt uitgespeeld hebt. Maar er zijn nog zo veel andere series te vinden. Ze zijn misschien wat minder bekend, maar dat betekent zeker niet minder goed. 

Lees ook: De maker van SATC komt met een nieuwe serie: Emily in Paris

1. Mindhunter

Deze serie speelt zich af in de jaren 80. Twee FBI-agenten maken een doorbraak in de criminologie. Vervolgens interviewen ze seriemoordenaars en verdiepen zich in de psychologie. Door te begrijpen wat er in het hoofd van de moordenaars omgaat kunnen zij hun gedrag voorspellen en zo andere moordzaken oplossen.

2. Unsolved Mysteries

Als je van docu-series houdt met wat spanning dan mag je Unsolved Mysteries zeker niet overslaan. In deze serie brengen ze iedere aflevering weer een ander mysterie aan het licht. Van mysterieuze verdwijningen en moorden tot een waarneming van een ufo. In de serie worden familie, vrienden, politie en andere betrokkenen geïnterviewd. Uiteindelijk hopen ze door deze zaken onder de aandacht te brengen nieuwe bewijzen te verkrijgen om deze mysteries op te lossen.

3. The Letdown

Deze Britse Comedy gaat over Audrey: een moeder en een 2 maanden oude baby. De serie laat zien dat het zeker niet meevalt om moeder te zijn. Het laat zien hoe het prille moederschap je leven beïnvloedt op een komische manier. Iedere moeder zal zich hier wel een paar keer in herkennen.

4. IZombie

In iZombie verandert de jonge Liv in een Zombie. En nee, dit is niet de soort zombie die je in de Walking Dead tegenkomt. Hoewel er natuurlijk wel wat veranderingen zijn, eet ze alleen de hersenen van overleden mensen. Hierdoor ervaart ze visioenen van de overledene waarmee ze de politie helpt om moordzaken op te lossen.

5. Wanderlust

Deze Britse romcom serie gaat over een therapeute en haar man die al jarenlang gelukkig getrouwd zijn. Toch is er één ding wat ze missen: seks. Daarom besluiten ze een open huwelijk te beginnen en met anderen te daten om hun seksleven een nieuw leven in te blazen. Alle voor- en nadelen van een open relatie komen op een komische wijzen aan het licht.

6. Dear White People

In deze serie worden gekleurde studenten gevolgd door hun leven aan de Ivy League institution. Deze studenten beginnen een radioshow genaamd ‘Dear White People’ en hierin vertellen zij over hun ervaring met racisme op de universiteit.

7. Spinning out

Een getalenteerd kunstschaatsster wil voor Olympisch goud gaan. Maar hoe combineer je dit met je vrienden, familie en relaties? Dit meeslepende verhaal waarin haar geestelijke gezondheid op de proef wordt gesteld laat zien hoe zwaar het is om de top te bereiken.

8. Seven Seconds

Het verhaal gaat over een afro-Amerikaanse tiener die wordt aangereden door een politieagent. Aangezien de politieagent een witte man is besluiten ze het in de doofpot te stoppen omdat de bevolking misschien zou denken dat het een bewuste actie was geweest. Andere mensen proberen dit verhaal boven tafel te krijgen.

Beeld: iStock

Lees ook: 8 x fantastische fantasy-series