Lifestyle / Media
Media

8 x fantastische fantasy-series

Soms heb je geen zin in een zoetsappige romkom, maar juist in een spannende fantasy-serie. Even ontsnappen aan de realiteit en je onderdompelen in een bovennatuurlijke wereld. Deze acht series moet je dan echt een keer gezien hebben. Welke krijgen een plekje op jouw to watch-list?

8x fantastische fantasy series

Lees ook: Wat? Deze actrice speelt al 20 jaar lang tieners

1. Good Omens

Good Omens is een verfilming van het boek van de bekende schrijvers Terry Pratchett en Neil Gaiman. In plaats van heftige, duistere sferen speelt humor hier juist de grootste rol. In de zesdelige serie volgen we een engel en een demon die al jaren op aarde wonen. Je zou het tegenovergestelde verwachten, maar niets is minder waar: de engel en demon in deze serie kunnen het juist goed met elkaar vinden. Dat is maar goed ook, want het komische duo moet hun krachten bundelen om het einde van de wereld te voorkomen.

Je bekijkt Good Omens op Amazon Prime.

2. The Umbrella Academy

In 1989 worden 43 kinderen onder mysterieuze omstandigheden geboren. Alle moeders wisten namelijk niet dat ze zwanger waren. Sir Reginald Hargreeves adopteert zeven van deze kinderen, waarvan zes bijzondere krachten hebben. Hij geeft zijn huis de naam The Umbrella Academy. Hargreeves is vastbesloten dat zijn kinderen de wereld kunnen redden en voedt ze op als superhelden. Wanneer de kinderen ouder zijn, valt de familie uiteen en gaan ze ieder hun eigen weg… tot Hargreeves overlijdt. Met een apocalyps die op de loer ligt, moeten ze samenwerken, maar wat gebeurt er als één van de 36 overgebleven baby’s ook bij The Umbrella Academy wil horen? Kan de uit elkaar gegroeide familie de wereld wel redden?

Je bekijkt The Umbrella Academy op Netflix.

3. Stranger Things

De 12-jarige Will verdwijnt op mysterieuze wijze uit zijn woonplaats Hawkins, vlakbij een geheimzinnig laboratorium. Terwijl zijn moeder en vrienden hem proberen te vinden, ontmoeten ze Eleven. Een bijzondere meisje dat uit handen van het lab probeert te blijven. Tijdens de zoektocht komen ze erachter dat de bovennatuurlijke krachten van Eleven weleens te maken kunnen hebben met de verdwijning van Will…

Je bekijkt Stranger Things op Netflix.

Lees ook: Zoveel verdienen de Stranger Things-kinderen per aflevering

4. True Blood

Dankzij een Japans bedrijf kunnen vampiers hun lust naar bloed stillen met synthetisch bloed en hoeven ze geen mensen meer lastig te vallen. Dat betekent niet dat samen leven met mensen altijd even goed gaat. Sookie Stackhouse, een serveerster met telepathie-skills, wordt verliefd op de 173-jaar oude vampier Bill Compton. Als Bill achterna wordt gezeten door vampierenjagers, redt ze zijn leven. Hoewel het leven van vampiers door het synthetische bloed een stuk makkelijker wordt gemaakt, zijn er nog genoeg mensen die de vampiers liever zien verdwijnen.

Je bekijkt True Blood op Ziggo.

5. Supernatural

Na de dood van zijn vrouw was de vader van Sam en Dean Winchester vastbesloten om de demon te vinden die haar had vermoord. Nadat hun vader wordt vermist, besluiten de broers in zijn voetstappen te treden. In hun strijd tegen de bovennatuurlijke wezens vechten ze tegen demonen, vampiers, heksen, weerwolven, goden en engelen. Ze doen er alles aan om zoveel mogelijk mensen te redden, want “Family don’t end with death”.

Je bekijkt Supernatural op Amazon Prime.

6. The Shannara Chronicles

Jarenlang beschermde de eeuwenoude elfenboom Ellcrys de Vier Landen tegen demonen. Doordat de boom steeds zwakker wordt, dreigen de demonen opnieuw binnen te treden en het land eigen te maken. Het is aan elfenmens Wil om de bevolking, bestaande uit mensen, dwergen en elven, te beschermen en de Ellcrys te redden.

Je bekijkt The Shannara Chronicles op Netflix en op Amazon Prime.

7. Charmed (remake)

Pas na het overlijden van hun moeder ontdekken de zussen Maggie en Mal dat ze nog een derde zus hebben, Macy. Dat is niet het enige mysterie dat ze ontrafelen. Terwijl de drie zussen de dood van hun moeder proberen te verwerken, komen ze erachter dat ze - net als hun moeder - bovennatuurlijk zijn. De goedaardige heksen gaan als The Charmed Ones aan het werk om mensen te beschermen tegen duistere krachten.

Je bekijkt Charmed op Videoland.

8. Lucifer

Als Lucifer geen zin meer heeft in zijn rol als ‘dienaar van de hel’, vertrekt hij naar de aarde om de mensheid wat beter te leren begrijpen. Hij settelt in Los Angeles, start zijn eigen nachtclub en geniet van het leven met drank en vrouwen. Na een schietpartij in zijn club besluit hij zich bij de LAPD te voegen om te helpen. Hoewel Lucifer het prima kan vinden met de mensen op aarde, blijft er toch iets aan hem trekken om terug te keren naar hel…

Je bekijkt Lucifer op Netflix.

Lees ook: Deze verhaallijnen in How I Met Your Mother kloppen eigenlijk niet