Lifestyle / Media
Media

Waarom iedereen het heeft over de nieuwe Netflix-serie Ratched

Een sterk verhaal, stijlvolle outfits en fantastische acteurs. De nieuwe serie Ratched is helemaal hot en niet zonder reden. In de thrillerdrama zien we hoe een zorgzame zuster verandert in de grootste nachtmerrie van haar patiënten.

Netflix-serie Ratched

Lees ook: Vet! Volgend jaar komt een nieuwe Harry Potter-game uit!

Spin-off van klassieker uit 1975

Ratched is een prequel op de classic One Flew Over The Cuckoo’s Nest uit 1975. Daarin is Mildred Ratched, die nu wordt gespeeld door Sarah Paulson, een volledig ontspoorde en sadistische verpleegster die het op haar patiënten gemunt heeft. De vraag waardoor ze zo kon ontsporen, vormt de rode draad in de nieuwe serie.

Experimenten

In Ratched volgen we Mildred vanaf het moment dat ze begint met haar nieuwe baan als verpleegster bij een psychiatrische inrichting in Californië. De doctoren geloven dat ze bepaalde ‘psychische stoornissen’ kunnen genezen, maar de manier waarop brengt wat vragen met zich mee.

Door haar stijlvolle looks lijkt Mildred een nette, zorgzame zuster die geen vlieg kwaad doet. Don’t judge a book by its cover, want achter de prachtige outfits gaat meer schuil. Mildred helpt een van de doctoren, Hannover, met allerlei questionable experimenten. Door haar traumatische verleden, gecombineerd met de bizarre praktijken in het ziekenhuis, zien we haar beetje bij beetje veranderen in een monster.

Netflix-serie Ratched

Vier seizoenen

Met acht afleveringen, die drie kwartier tot een uur duren, ben je voorlopig wel even zoet. Heb je de serie in één ruk uitgekeken en wil je meer zien? Dan hebben we goed nieuws, want seizoen twee is al opgenomen. Volgens producent Ryan Murphy – die we kennen van American Horror Story – volgen er maar liefst nog drie seizoenen. 

Je kunt Ratched nu bekijken op Netflix.

Lees ook: Waarom sommige mensen clowns doodeng vinden