Vet! Volgend jaar komt een nieuwe Harry Potter-game uit!

Media door Laura

Fantastisch nieuws voor de Harry Potter-generatie: je kunt binnenkort je jeugd herbeleven in een nieuwe Harry Potter-game. Of... een Hogwarts-game om precies te zijn. Woensdagavond werd Hogwarts Legacy aangekondigd: een role playing game waarin jij duikt in de mysteries van 's werelds bekendste tovenaarsschool.

hogwarts legacy game

Lees ook: 8 x fantastische fantasy-series

Hogwarts Legacy

Wie hoopt te kunnen spelen als Hermione, Ron of Harry himself moeten we teleurstellen. Hogwarts Legacy speelt zich af in de jaren 1800 in het Harry Potter-universum. Je personage is een Zweinstein-student en ontdekt een eeuwenoud geheim dat de tovenaarswereld kan verwoesten. Zo kom je erachter dat je geen typische tovenaar bent, want jij hebt de mogelijkheid om Oude Magie te ontvangen en te gebruiken. Wat je hiermee doet, is aan jou...

"Ga op avontuur op bekende en nieuwe locaties, terwijl je 'Fantastic Beasts' ontdekt en verkent, je personage creëert, toverdranken maakt, bezweringen leert, je talenten ontwikkeld en de tovenaar wordt die je wil zijn", luidt de beschrijving.

PC en consoles

Warner Bros. is de uitgever van de game. Avalanche is de ontwikkelaar en ook Wizarding World en Portkey Games zijn betrokken bij het maken van de game. Het spel verschijnt in 2021 en kan op de PlayStation 4 en 5, Xbox One, Xbox Series X en S en de computer worden gespeeld.

Eén ding is zeker: het wordt - zoals Ron Weasley zou zeggen - wicked!

 

hogwarts legacy

hogwarts legacy

hogwarts legacy

Lees ook: 11 feitjes die zelfs de diehard fans niet over Harry Potter wisten