6 redenen waarom je in een boshuisje wilt slapen

Vrije tijd door Jeanine

We zien ze steeds vaker voorbijkomen: schattige boshuisjes om een paar dagen in te overnachten. Ver weg van iedereen, meters natuur om je heen en heel veel rust. Heerlijk! Wij geven zes redenen waarom je in een boshuisje wilt slapen.

6 redenen slapen in boshuisje

Lees ook: Slapen in een boomhut: de mooiste plekken

Huisje in de natuur

Als je behoefte hebt aan een weekendje eropuit, denk je al gauw aan een hotel en een tripje naar de wellness of sauna. Samen met je vriendinnen een weekendje naar een andere stad is heel gezellig, maar soms kom je nog vermoeider terug dan daarvoor. De drukte in de stad is een energievreter, want je staat continu ‘aan’. Of je nu met je vriendinnen gaat of juist helemaal alleen, een huisje in de natuur is een echte aanrader.

1. Eén met de natuur

In een grasveld zitten terwijl de vogeltjes fluiten, water voorbij zien kabbelen en genieten van de verse, frisse buitenlucht. Hoe heerlijk is dat? Even geen gezeur aan je hoofd, maar helemaal één zijn met de natuur. Dat is wel even iets anders dan wakker worden door het gevoetstamp van de buren of een toeterende auto.

2. Geen afleiding

Laat die laptop of tablet eens thuis en zet je mobiel uit. Wij weten ook wel dat een paar uur netflixen heel verleidelijk is, maar dat kan altijd nog. Neem dat boek mee dat je altijd al wilde lezen maar ‘geen tijd voor had’. Ga tekenen, knutselen, borduren en wees eens creatief. Ga buiten zitten met een glas wijn of een kop thee en neem de omgeving in je op. Geen excuses meer, nu echt even relaxen. Je zult merken dat een paar dagen geen afleiding van appjes, nieuwe series of verleidelijke winkels je goed doet!

3. Je zit ver weg van de mensenmassa

De schreeuwende toeristen en feestende studenten hebben zo hun charmes, maar daar heb je weinig aan als je probeert te relaxen en bij te tanken. Kosten mensen jou ook je dagelijkse portie energie? Dan zal een huisje zonder any human beings in de buurt als muziek in de oren klinken. Geen oude kennis die je ‘moet’ groeten en geen schoonfamilie die je opeens tegenkomt en een heel gesprek met je wil voeren. De meeste geluidsoverlast die je gaat hebben, is van kwetterende vogels die je ‘s ochtends vroeg wakker maken. Als dat het enige is waar je je druk over maakt, dan heb je het goed voor elkaar toch? Wees er wel zeker van dat je veilig een huisje huurt en ga terug als het niet goed voelt.

4. Een andere omgeving

Al een aantal maanden brengen we hele dagen thuis door. In het begin was dat misschien best fijn, maar op een gegeven moment komen de muren op je af. Het is dan ook heel begrijpelijk als je even je huis wilt ontvluchten. Een paar dagen weg van je oude, vertrouwde omgeving zal je goed doen.

5. Je kunt even helemaal opladen

Een natuurhuisje is meer dan alleen een slaapplek in een mooie omgeving. Hier heb je geen excuus om toch nog even aan het werk te gaan. Je staat geen uren in de file of in een volgepropte trein. Kortom: je kunt je even helemaal opladen. En ja, dat kunnen we allemaal wel eens gebruiken! We zijn altijd maar druk, druk, druk en dat vreet meer aan je dan je misschien denkt. Na een paar dagen overnachten in een tuinhuisje voel je je weer als herboren.

6. Het is de ideale plek voor een weekendje weg

Je hoeft uiteraard niet in je eentje te gaan. Een weekend met je vrienden in een boshuisje slapen is pas echt quality time. Neem lekker eten en drinken mee, dekentjes, een paar bordspelletjes en misschien wel een heerlijke taart om het weekend te vieren. Dan jullie zijn wel een paar uur zoet. Houden jullie wel van een beetje activiteit? In de buurt van het huisje is vaak genoeg te doen, zoals boogschieten, wandelen, mountainbiken of klimmen. Zo’n weekendje bonding is misschien nog wel leuker dan de volgende dag moe wakker worden van een (dure!) dag shoppen.

Lees ook: Heb je meer kans op een depressie door werken in het weekend?