Seks & relaties / Seks
Seks

De reden dat je spontaan moet huilen na de seks

Iedere vrouw heeft het wel eens meegemaakt: na een fijne vrijpartij barst je ineens in tranen uit. Je emoties nemen het van je over en je kan het niet stoppen. Niets om je voor te schamen. Dit is namelijk heel normaal en je bent echt niet de enige.

huilen na seksLees ook: Branderig gevoel na seks: de mogelijke oorzaken 

Post-sex blues

Een emotionele huilbui na de seks wordt ook wel post-sex blue of post-coital Dysphoria genoemd. Dit kan van vijf minuten tot twee uur duren en wij vrouwen zijn niet de enige die hier last van hebben. Ook mannen kunnen dit namelijk ervaren. Dit komt omdat er tijdens de seks hele sterke emoties naar boven komen. Dit kunnen positieve, maar ook negatieve emoties zijn. Het heeft vaak dus niets te maken met de seks zelf.

Ontlading

Nou werkt seks natuurlijk enorm ontspannend voor de meeste. En ook dit kan een reden zijn dat je je tranen niet meer in kan houden. Wanneer jij je hoogtepunt bereikt laat je heel veel energie en spanning los wat dus kan zorgen voor de nodige tranen. En dit heeft weer te maken met, het zal weer eens niet, onze hormonen. Er komen namelijk flink wat hormonen los tijdens een vrijpartij. Vooral wanneer je seks hebt met iemand uit liefde kunnen je hormonen veel invloed uitoefenen op je hormonen.

Negatieve gevoelens

Wanneer je na de seks huilt omdat je je slecht of ongelukkig voelt, dan is het tijd om aan de bel te trekken. Van seks zou je je namelijk alleen maar fijner moeten voelen. Het kan zijn dat je misschien wat onzeker bent over jezelf of niet gewend bent om je zo kwetsbaar op te stellen. Ook kan het zijn dat je je om andere redenen niet prettig voelt tijdens de seks. Bedenk dus altijd goed voor jezelf of je het wel echt wil. Seks hoort namelijk ten alle tijden een prettige ervaring te zijn.

Beeld: iStock

Lees ook: Met dit simpele trucje is seks met een condoom veel fijner