De 5 fijnste podcasts voor als je weer plafonddienst hebt 

Lifestyle door Sarah

Soms kan je zo veel liggen woelen en draaien als je wilt, maar val je simpelweg maar niet in slaap. Het kan best moeilijk zijn om je drukke hoofd na een lange dag uit te schakelen en helemaal tot rust te komen. Maak jij 's nachts niet genoeg uren omdat je te lang wakker ligt van het piekeren, of omdat je maar niet in slaap kunt vallen? Gelukkig zijn deze podcasts er om ervoor te zorgen dat je weer heerlijk in slaap kunt sukkelen.

Slapen vrouw podcast Istock

Lees ook: 10 tips om beter te slapen met warm weer

Sleep Whispers

Fan van ASMR? Dan is dit dé podcast voor jou. In de podcast serie Sleep Whispers wordt alles op zo’n manier gefluisterd dat je vingers ervan gaan tintelen en er een waas van ontspanning over je heen valt. Inhoudelijk komt er van alles aan bod: van interessante verhalen tot aan lijsten met random feitjes. Het gaat er soms niet om wat er wordt verteld, maar hoe. Met deze fijne podcast slaap jij gegarandeerd als een roos.

Beluister de podcast hier. 

Nothing Much Happens

Deze podcast is ideaal voor mensen die houden van verhalen voor het slapengaan, maar die niet wakker willen liggen van enthousiasme omdat ze willen weten hoe het verhaal verder afloopt. De verhalen die verteld worden in Nothing Much Happens, hebben namelijk geen centraal plot. Zo kan je heerlijk onder het zeil gaan, zonder het gevoel te hebben dat je wakker moet blijven om te weten hoe de podcast eindigt.

Beluister de podcast hier. 

Sleep With Me

Deze podcast is zo ontwikkeld dat de verhalen die in de podcast aan bod komen zó saai zijn, dat je wel in slaap moet vallen. De verhalen, waarvan elk ruim een uur duurt, worden op zo’n manier verteld dat je brein afdwaalt naar dromeland, zonder dat je er wat aan kunt doen. Wedden dat jij tijdens het luisteren van deze podcast binnen no-time in slaap dommelt?

Beluister de podcast hier. 

Voorlezen uit het woordenboek voor mensen die niet kunnen slapen

Ja, je leest het goed: voorlezen uit een woordenboek. Het klinkt waarschijnlijk oersaai, en dat is nou juist precies waarom deze podcast zo goed werkt als je 's nachts ligt te woelen. In deze Nederlandstalige podcast wordt er – inclusief klassieke muziek op de achtergrond – voorgelezen uit het woordenboek. Onmogelijk om er niet bij in slaap te vallen.

Beluister de podcast hier. 

Sleepy

Wie zegt dat je ooit te oud voor bedtime stories? Vooral als ze met een verzachtende, diepe stem verteld worden, zijn verhalen voor het slapen gaan dé manier om heerlijk in te sluimeren. In de podcast Sleepy kan je luisteren naar echte klassiekers, zoals de avonturen van Sherlock Holmes en het sprookjesachtige verhaal van Peter Pan.

Beluister de podcast hier. 

Lees ook: Slaap je slecht? Dat kan volgens onderzoek komen door je persoonlijkheid