Let's go to the beach: zo haal je simpel en snel zand van je voeten

Lichaam door Chloe

In Nederland is er maar één ding om te doen tijdens een hittegolf: verkoeling zoeken aan de kust. Hoewel we met volle teugen kunnen genieten van een stranddag, eindigen we deze bij vertrek toch vaak lichtelijk geïrriteerd. Niets is namelijk vervelender dan je schoenen aan doen terwijl er overal nog zand op je voeten zit. Gelukkig hebben wij daar een simpele truc voor!

zand voetenLees ook: Lifehack: zo smeer je je rug in met zonnebrandcrème als je alleen bent

Overal zand

Je kent het wel. Na een dagje flaneren op het strand probeer je met man en macht iedere zandkorrel van je voeten af te krijgen. Balancerend op één been denk je eindelijk alles eraf te hebben en dan verlies je je balans en kan je weer opnieuw beginnen. Na een tijdje struggelen geef je het maar op en neem je het zand in je auto, woonkamer en badkamer maar voor lief. Maar deze tijden zijn voorbij.

Zo haal je makkelijk zand van je voeten

The answer we’re all looking for: babypoeder. Niet precies wat je verwacht had waarschijnlijk, maar geloof ons, dit is een echt wondermiddel. Het werkt simpel. Je strooit een beetje babypoeder over de plekken waar het zand zit, een beetje wrijven en het zand zal meteen van je huid vallen. Zand blijft namelijk plakken omdat je huid vochtig is, en babypoeder absorbeert dit vocht. Hieronder een korte demonstratie.

@steph_scheff

Leave the sand at the beach! ##babypowder ##learnwithtiktok ##tiktokpartner ##momhacks ##momsoftiktok ##stephsays

♬ original sound - steph_scheff
Beeld: iStock

Lees ook: Wow! Dit zijn de mooiste en meest bizarre stranden ter wereld