Lifestyle / Eten
Eten

Moederdagrecept: Vegan bosbessen-bananenbrood

Wat zal dit zelfgemaakte bosbessen-bananenbrood lekker smaken op Moederdag! Recepten voor bananenbrood zijn er genoeg, maar deze variant met bosbessen is wel heel bijzonder. Bovendien is deze lekkernij helemaal vegan en niet eens moeilijk om te maken. Hier ga je punten mee scoren!

bananenbrood

Lees ook: Moederdagtip? Geef dit quarantaine-proof moederdagcadeau

Essentials voor bakken

 

Ingrediënten

Voor 1 bananenbrood

  • Blue Band (om in te vetten)

  • 2 el gemalen lijnzaad

  • 6 el water

  • 250 g zelfrijzend bakmeel

  • 100 g bruine basterdsuiker

  • 25 g rietsuiker

  • 2 tl kaneel

  • 1 tl bakpoeder

  • ½ tl baking soda

  • ½ tl zout

  • 100 g appelmoes

  • 75 ml havermelk

  • 2 tl vanille-extract

  • 3 rijpe bananen

  • 175 g bevroren blauwe bessen

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een bakblik in met Blue Band vloeibaar.

  2. Doe het lijnzaad samen met het water in een schaaltje en laat het minimaal 5 minuten staat zodat er een lijnzaad-ei kan ontstaan.

  3. Doe het zelfrijzend bakmeel, de bruine basterdsuiker, rietsuiker, kaneel, bakpoeder, baking soda en zout in een kom en roer door elkaar.

  4. Doe de appelmoes, havermelk, vanille-extract en rijpe bananen in een keukenmachine en meng tot een glad geheel. Voeg de droge ingrediënten uit de kom en het lijnzaad-ei toe aan de keukenmachine en blend tot een glad beslag. Voeg de bevroren bosbessen toe aan het beslag en roer door met een spatel.

  5. Verdeel het beslag over het bakblik en bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven in 45 minuten gaar. Haal het bananenbrood uit de oven en laat het volledig afkoelen voordat je deze aansnijdt.

 

Lees ook: Moederdag vieren in coronatijd: 10 tips om haar in het zonnetje te zetten

Beeld: Blue Band