Dit is de invloed van de pil op je smaak in mannen

Psyche & spiritualiteit door Chloe

Dat de pil veel invloed op ons heeft is geen verrassing, maar dat het ook invloed heeft op onze partnerkeuze zagen we niet aankomen. Dit bleek namelijk uit een onderzoek in het Evolutionary Psychological Science magazine. De pil heeft dus niet alleen invloed op hoe we ons voelen, maar ook op wie we vallen.

invloed pil smaak in mannenLees ook: Waarom je menstruatie onregelmatig is

Feromonen

Nee geen hormonen, maar feromonen. Dit stofje bepaalt of jij iemand aantrekkelijk vindt of niet. En net als onze hormonen, zet de pil ook onze feromonen flink op z’n kop. Dat is de reden dat het wel eens gebeurt dat vrouwen zich minder aangetrokken voelen tot hun partner wanneer zij stoppen met de pil. Niet al te best voor je relatie dus.

Onderzoek

In het onderzoek deden drie groepen vrouwen mee, met allemaal een mannelijke partner. De eerste groep vrouwen slikten de pil toen zij hun partner leerde kennen en zijn tijdens de relatie met de pil gestopt. De tweede groep vrouwen slikten de pil ook toen zij hun partner ontmoetten en doen dat nu nog steeds. De derde groep bestond uit vrouwen die niet aan de pil zaten toen zij hun partner leerde kennen.

Lichaamsgeur

En wat bleek? Vrouwen die de pil slikten hadden een andere smaak in mannen dan vrouwen die dat niet deden. Van nature zouden we ons aangetrokken voelen tot de lichaamsgeur van mannen die een ander immuunsysteem heeft dan wij zelf, met name tijdens onze eiersprong. Dit komt omdat kinderen van ouders met twee verschillende immuunsystemen een sterker immuunsysteem krijgen. Toch hadden de vrouwen die aan de pil zaten een voorkeur voor mannen met een immuunsysteem wat veel op dat van hen leek. Omdat de natuurlijke eiersprong door het gebruik van de pil wordt onderdrukt, ben je dus minder vatbaar voor geur.

Het kan dus best gebeuren dat je na het stoppen met de pil minder tevreden bent over je relatie. Het zou toch erg vervelend zijn dat je de interesse in je partner verliest zodra jullie aan kinderen willen beginnen en je stopt met je pil.

Beeld: Unsplash

Lees ook: Je vriend laten meebetalen aan anticonceptie: zo stel je dat voor