Ai! Zoveel calorieën zitten er een paaseitje

Eten door Sandra E

Pasen komt er weer aan, de winkels liggen vol met paaseitjes en heerlijke snacks. De kans is groot dat je al een aantal paaseitjes achter je kiezen hebt. Pasen zal dit jaar misschien door het corona-virus een iets andere insteek krijgen, maar daarom smaken die paassnacks er niet minder om. Heerlijk! Al zijn het ook flinke caloriebommetjes.

paaseitje

Lees ook: 14 musthaves voor een Pasen in quarantaine

Zoveel calorieën zitten er in een paaseitje

Een zoet tussendoortje in een gekleurd jasje. Als er een schaal paaseitjes in de buurt staat, moet je er toch gewoon eentje nemen? Of twee.. Drie.. Misschien wel vier? Wist je dat Nederlanders gemiddeld rond de Pasen 47 paaseitjes per personen eten? Dat is pakweg zo’n miljard paaseitjes per jaar. Op die manier krijgen we heel wat calorieën binnen. Voor een melk of wit chocolade-eitje moet je ongeveer vijf minuten hardlopen om het te verbranden. Varianten met een vulling bevatten (nog) meer suikers en calorieën. Een puur paaseitje bevat het minste vet en suiker.

We zetten het aantal calorieën voor je op een rij:

  • Paaseitje puur: 40 calorieën

  • Paaseitje melk: 45 calorieën

  • Paaseitje wit: 45 calorieën

  • Paaseitje gevuld: 53 calorieën

  • Paaseitje likeur: 37 calorieën 

En wat dacht je van de paashazen?

Oké, misschien motiveert bovenstaande om het bij één paasei te houden? Maar we zijn er nog niet, wat dacht je van een chocolade paashaas? Dat zijn de echte boosdoeners. Een haas bevat 1.106 calorieën. Voortaan bedenk je je wel even voordat je die paashaas in één keer wilt opeten. En dan zijn er nog die lekkere paascakejes, daarvoor mag je al gauw 131 calorieën rekenen.

Ach, kleine kans dat je dit jaar in je bikini aan het zwembad kan liggen. Dus wij nemen er nog eentje.  

via GIPHY

Lees ook: Toch nog op je paasbest: de mooiste pasteloutfits