Zoveel calorieën zit er in een gin-tonic

Eten door Sarah

Een gin-tonic is hét perfecte drankje voor de zomerse dagen en nachten. Er zijn namelijk ongelofelijk veel variaties mee te maken en een GT ziet er daarnaast mooi en feestelijk uit. Maar uit hoeveel calorieën bestaat de geliefde gin-tonic  eigenlijk? Je leest het hier.

Unsplash cocktails

Lees ook: Recept: zo maak je zelf Pornstar Martini

Meer dan een wijntje

Het heerlijke drankje oogt vaak, zeker gecombineerd met mooie stukjes fruit en takjes rozemarijn, als een licht drankje. Toch bevat een GT misschien meer calorieën dan je zal denken. Een glas van 250 gram gin-tonic bevat gemiddeld zo’n 168 calorieën. Even ter vergelijking: het aantal calorieën in een glas zoete witte wijn (100ml) ligt vaak rond de 96. Een blikje bier bevat daarentegen zo’n 135 calorieën.

Lege calorieën

Wel zit het bij alcohol en calorieën net even anders dan bij voedsel. Alcohol bestaat namelijk uit zogeheten lege calorieën. Dit betekent dat je lichaam er geen voedingsstoffen uit haalt. Het verschil in het aantal calorieën per drankje ligt voornamelijk aan het suiker-en vetgehalte. Denk hierbij aan siropen en likeuren die toegevoegd worden. Bij een gin-tonic is de tonic vaak suikerhoudend en dit maakt dus het grootste gedeelte van de calorieën in het drankje op.

Balans is hierbij natuurlijk het allerbelangrijkste. Af en toe genieten van een heerlijke cocktail en dus je favoriete gin-tonic kan prima passen in een gebalanceerd en gezond dieet. Drink met mate en cheers!

via GIPHY

Lees ook: Dit zegt jouw favoriete drankje over je persoonlijkheid