Lifestyle / Eten
Eten

Recept: Dit ijsje kun je als ontbijt nemen!

Een droom die uitkomt: ijs als ontbijt. Met dit heerlijke ijs recept kun jij wanneer je haast hebt je breakfast on the go meenemen in bijvoorbeeld het openbaar vervoer of in de auto. Hoe handig is dat? Hieronder lees je hoe je dit heerlijke 'ontbijt ijsje' maakt. 

Lees ook: Dit is het beste ontbijt als je wat kilo's kwijt wilt raken

Dit heb je nodig voor 6 ijsjes:

 • 250 ml Griekse yoghurt
 • 4 eetlepels kristalsuiker of honing
 • 750 gr gesneden aardbeien
 • 12 eetlepels granola
 • 2/3 eetlepels honing
 • 60 ml melk

Zo maak je het ijsje:

 1. Pak een steelpan en roer de gesneden aardbeien met de kristalsuiker of honing door elkaar. Je kunt de aardbeien ook vervangen met zwarte bessen, bosbessen, frambozen of ander fruit. Laat de aardbeien weken voor ongeveer 10 minuten tot de suiker of honing een beetje siroop-achtig is. 
 2. Zet het vuur op medium en plaats de pan met suikerbedolven aardbeien op het fornhuis. Laat de aardbeien een beetje sudderen tot ze een beetje dik zijn, dit duurt ongeveer 8-10 minuten. Laat de aardbeien afkoelen op kamertemperatuur. Je kunt de gekarameliseerde aardbeien bewaren voor ongeveer een week.
 3. Meng de Griekse yoghurt, melk en honing in een mengkom. Roer het mengsel zo dat het stevig en niet te dun is. Wanneer je het idee hebt dat het mengsel nog te dik is, kun je wat extra melk toevoegen. Je kunt de Griekse yoghurt natuurlijk ook vervangen door normale yoghurt, dan hoef je het alleen maar te mengen met de andere ingrediënten en het niet dunner te maken dan het al is.
 4. Schep vervolgens 4 eetlepels yoghurt-mengsel uit de kom en meng dit in een aparte kom met de granola. Door de granola te mengen met een beetje mengsel, vriest het beter mee met de rest van de ingrediënten in het ijsje en blijft het beter zitten dan wanneer je het los toevoegt in de ijsvormpjes.
 5. Pak de ijsvormpjes en vul de bodem met het yoghurtmengsel. Voeg vervolgens het granola-mengsel toe en dan de aardbeien. Blijf dit herhalen tot de ijsvormpjes volledig zijn gevuld. Zorg dat er geen luchtbubbels meer zijn, dit kun je doen door de ijsvormpjes op het aanrecht te 'tikken'.
 6. Leg de ijsvormpjes voor ongeveer 6 uur in de vriezer en jouw ontbijt is klaar! Je kunt de ijsjes er makkelijker uit krijgen door het ijsvormpje kort onder heet water te houden en je kunt je ontbijt een paar weken bewaren. Bon appétit!
 

Lees ook: Ben & Jerry's deelt verrukkelijk recept voor cookie dough