Uiteten in Rotterdam: bij deze 7 leuke hotspots moet je zijn

Eten door Redactie Ze.nl

Als je gaat uiteten in Rotterdam, wil je natuurlijk niet terechtkomen bij de eerste beste toko. Gelukkig zit de havenstad vol met leuke hotspots, waar je heerlijk kunt dineren. Van culinaire hoogstandjes tot aan de lekkerste burgers: wij laten je de leukste diner hotspots zien die je zeker niet mag missen als je in Rotterdam bent. 

Uiteten in Rotterdam: onze tips voor een avondje uit

Eindelijk weekend! Tijd voor gezelligheid met je vrienden. Deze keer kiezen jullie ervoor om te gaan uiteten in Rotterdam. De keuze aan restaurantjes in Rotterdam is enorm. Wij delen hieronder de 7 leukste hotspots van onze havenstad waar jij je een heerlijk avondje kunt vertoeven.

Lees ook: Dit zijn de leukste cocktailbars van Rotterdam

uiteten in Rotterdam

1. Het Zalmhuis

Je kijkt je ogen uit in het Zalmhuis: fluwelen stoelen en bankjes, prachtige planten, gouden servies en overal vintage vibes. Niet alleen je ogen, maar ook je tong wordt gestreeld op deze Rotterdamse hotspot. Als je van vis houdt, is dit the place to be. En als je geluk hebt, krijg je de kans om de zeer exclusieve Alaskaanse Keta zalm te bestellen. Je kunt er, naast dineren, ook langsgaan voor een lunch, high wine, high tea of gewoon voor een borreltje. Deze gerenoveerde toplocatie aan de Maas is pas net hergeopend voor publiek, dus een belletje om te reserveren is een must!

Schaardijk 396, Rotterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Zalmhuis (@zalmhuis) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Zalmhuis (@zalmhuis) op

2. HMB Restaurant

Ga je uiteten in Rotterdam en ben je p zoek naar een culinaire hotspot mét indrukwekkend uitzicht? Dan zit je bij HMB restaurant goed. Dit restaurant is perfect als je lekker veel van de stad wilt opnemen, want met haar unieke ligging aan de Holland Amerikakade aan de rivier de Maas zie je de skyline als geen ander. Uiteraard maakt ook het eten dit restaurant een bezoekje waard: laat je verrassen door de heerlijke culinaire hoogstandjes, zoals gegrilde entrecote, een groente ravioli of een tartaar van rund. 

Holland Amerikakade 104, Rotterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Les Bistrots Beaujolais (@bistrotsbeaujolais) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inside Rotterdam Magazine (@insidertdmag) on

3. Gracy's

Trek in een vette hap, maar dan in stijl? Breng dan een bezoekje aan Gracy's. Dit is een echte Amerikaanse inspired diner. Net zoals in de oude films dus. Het leuke interieur en de Evlis muziek maakt deze plek de ideale hotspot om te genieten van een van de heerlijke burgers en milkshakes, die in allerlei soorten verkrijgbaar zijn. Ook leuk: Gracy's heeft ook een veganistisch menu, dus als jij vegan bent mis je hier niets. 

Mauritsstraat 1A, Rotterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gracys010 on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gracys010 on

4. Little V

Als je zin hebt in Vietnamees en je zoekt dé spot om te gaan uiten in Rotterdam, dan moet je naar Little V. Niet alleen krijg je heerlijke verse Vietnamese specialiteiten voorgeschoteld, ook zit je in het meest gezellige restaurant ooit. Met veel planten en lampjes gecombineerd met Aziatische elementen in het interieur voelt het net alsof je op vakantie bent. Ga bijvoorbeeld voor heerlijke springrolls of neem een noodlesoep met groenten. Daarbij worden er in Little V heerlijke cocktails, ook virgin, geschonken, dus als je hier een plekje hebt, ben je de hele avond wel zoet. 

Grotekerkplein 109, Rotterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mister Hungry Sam (@mrhungry_sam) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Little V (@littlevrestaurants) on

5. Héroine Rotterdam

In het eigentijdse restaurant Héroine kan je elke keer verrast worden. Hier werken ze namelijk niet met een vaste menukaart. Maar met een diner van 7(!) gangen met wereldse gerechten en bijzondere wijnen, komt dat vast wel goed. Het restaurant is gevestigd in de monumentale plek Het Industriegebouw en zit in het centrum van Rotterdam. De perfecte locatie dus om een heerlijk hapje te eten nadat je de binnenstad hebt bewonderd. 

Kipstraat 12, Rotterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Weekends in Rotterdam (@weekendsinrotterdam) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝑺𝑻𝑶𝑹𝑴𝑰 𝑽. (@stormibunny) on

6. Alfredo's Tequira

Bij Alfredo's Tequira kan je terecht voor heerlijke, échte Mexicaanse hapjes. Hier serveren ze niet alleen lekkere nachos met guacemole voor de trek. Ook kan je hier kiezen uit tal van Mexicaanse taco's. De gezellige en feestelijke sfeer maakt het lekker tafelen hier extra leuk. Daarbij is Alfredo's Tequira ook een cocktailbar: zo kan je hier in het weekend terecht tot 02:00 en doordeweeks tot 00:00. Perfect dus als je je leuke avond nog wat wilt uitrekken. 

Goudsesingel 204, Rotterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by De Sleutel Van (@desleutelvan) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edith Veerhoek, CEO Trexpats | (@notyourordinarylatina) on

7. Bertmans

Zin in een voedzame maaltijd en ga je uiteten in Rotterdam? Zorg dat dat je Bertmans niet skipt. Dit hippe restaurant biedt diverse gerechten aan, zowel vis, vlees en groenten. Daarbij zijn de borden met de gerechten altijd mooi opgemaakt, dus zeer instagrammable. Ook hebben ze genoeg variatie als je glutenvrij, veganistisch of vegetarisch eet, maar ook voor de vlees- en viseters is de keuze reuze. Probeer bijvoorbeeld de gezonde Japanse bowl, een portobelloburger of een Thaise curry.

Karel Doormanstraat 292, Rotterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bertmans (@bertmansrotterdam) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Machteld Raadsen (@machteldraadsen) on

Lees ook: Dit zijn de leukste koffietentjes in Rotterdam