Dit zijn de leukste cocktailbars van Rotterdam

Eten door Sarah

Touren door het land voor de lekkerste cocktails? Yes please. Leuke cocktailbars poppen als paddenstoelen uit de grond. Ook in Rotterdam is dat niet anders: de havenstad heeft tegenwoordig tal van unieke bars op haar naam staan. Dat vraagt nou eenmaal om een dagtripje naar 'Roffa'. Benieuwd naar de meest bijzondere plekken om te vertroeven met een heerlijk drankje aan je zijde? Lees dan hier waar je moet zijn voor een goede cocktail in Rotterdam. 

cocktail bars

Lees ook: Dit zijn de leukste koffietentjes in Rotterdam

Cocktailbar Rotterdam: Amehoela

In hartje Rotterdam ligt de eerste neo-tikibar van Rotterdam: Amehoela. Geheel in tropische sferen, kan je hier terecht voor de meest exotische cocktails en hapjes. Je kunt hier dan ook cocktails proeven die geïnspireerd zijn door allerlei wereldse invloeden. Neem bijvoorbeeld de iconische Escobar cocktail, deze wordt geserveerd met een wit lijntje... poedersuiker. Ook leuk: later op de avond wordt er toffe muziek gedraaid. Ideaal dus als je na een cocktail (of twee) nog even met de voetjes van de vloer wilt gaan. 

Locatie: Mauritsweg 33

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amehoela | Rotterdam (@amehoelarotterdam) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amehoela | Rotterdam (@amehoelarotterdam) on

 

Cocktailbar Rotterdam: Ballroom

Zin in gin-tonics? Dan is de Rotterdamse cocktailbar Ballroom alles wat je zoekt. Gelegen in de levendige uitgaansstraat van Rotterdam, Witte de With, ligt bar/restaurant Ballroom, inclusief een gezellige binnentuin. Met lampjes en al. We gaan ervan uit dat je nadat je hier een gin-tonic geprobeerd hebt, je nooit meer terug wilt. Want met een menukaart met maar liefst 162(!) soorten gin, is er genoeg om uit te kiezen. Van fresh en fruity tot aan floral en spicy: de keuze is reuze. 

Locatie: Witte de Withstraat 88b, Rotterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ballroom Rotterdam (@ballroomrdam) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ballroom Rotterdam (@ballroomrdam) on

 

Cocktailbar Rotterdam: Aloha Bar

Aloha Bar heeft een exclusief plekje aan de Maas en zit in het voormalige Tropicana. De restanten van het zwemparadijs zijn nog goed zichtbaar, wat de plek extra bijzonder maakt. Op deze unieke plek serveren ze niet alleen lekkere hapjes, ook kan je er terecht voor heerlijke cocktails. Met een terras (inclusief bamboe stoelen en parasols) voelt het in de zomer net alsof je op vakantie bent. Niet getreurd als het kouder weer is, want binnen zit je tussen de oude glijbanen en fauna: een unieke ervaring garandeerd. 

Locatie: Maasboulevard 100, Rotterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Restaurant Aloha (@aloharotterdam) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Restaurant Aloha (@aloharotterdam) on

 

Cocktailbar Rotterdam: Dr

In need for a treatment? De geheimzinnige bar Dr is ideaal als je op zoek ben naar een wat meer off-grid plek. De bar is namelijk niet meteen goed zichtbaar vanaf buiten. Daarbij moet je aanbellen om, na gereserveerd te hebben, naar binnen te mogen. Vervolgens word je naar binnen geleid door personeel met echte labjassen, die de meest speciale cocktails voor je maakt. Ook leuk: je mag binnen geen telefoon bij je hebben, omdat er geen foto's gemaakt mogen worden, maar eigenlijk maakt dat het juist extra spannend. 

Locatie: Westerstraat 44, Rotterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Rotterdam (@drrotterdam) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Rotterdam (@drrotterdam) on

 

Cocktailbar Rotterdam: nhow

Vanaf de skybar in het nhow Hotel heb je gegarandeerd het mooiste uitzicht over de helestad. nhow Hotel is met haar imposante bouw, zoals de naam al zegt, een hotel. Gelukkig is de skybar voor iedereen toegankelijk en hoef je niet in het hotel te slapen om de heerlijke cocktails te proberen. Daarbij heeft de skybar van nhow een menukaart vol met lekkere hapjes: ideaal dus voor bij de cocktails. Tip: ga net voor zonsondergang naar de skybar. Niet alleen kan je de leuke bar en het uitzicht met daglicht meemaken, ook is het de perfecte plek om 's avonds de dansende lichtjes van de stad te zien vanaf het terras. 

 Locatie: Wilhelminakade 137, Rotterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by nhow Rotterdam (@nhowrotterdam) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by nhow Rotterdam (@nhowrotterdam) on

 

Lees ook: 6 regels om een kater te voorkomen