Deze belangrijke dingen moet je niet vergeten als je op vakantie gaat naar Amerika

Reizen door Daniëlle

Het is zover: je reis naar de Verenigde Staten is dan ein-de-lijk geboekt. Maar nu komt het belangrijkste: wat neem je allemaal mee, en wat moet je zeker niet vergeten? Ze.nl heeft de belangrijkste praktische to do's voor je op een rijtje gezet. Zo reis jij 100% voorbereid en zonder stress naar de andere kant van de wereld!

Lees ook: Lange vlucht voor de boeg? Neem dit altijd mee!

Zorg voor een flinke spaarpot

Het is een inkoppertje, maar enorm belangrijk om te benadrukken. Het land, vooral de grote steden als New York en Los Angeles zijn peperduur. Vijf dollar voor een kopje koffie is nog niks, laat staan hotelovernachtingen en diner. Zorg er daarom voor dat je van tevoren genoeg op je (spaar)rekening hebt staan en je niet in geldnood komt. Uiteindelijk is het fijner om iets over te houden dan er later achter te komen dat je te weinig had, toch?

Neem een fijne koffer mee

Welke koffer je meeneemt, ligt natuurlijk aan hoe lang je in de VS verblijft. Maar één ding is zeker: je wilt natuurlijk wel wat leuke souvenirtjes meenemen vanuit The States. Zorg daarom voor een fijne en praktische koffer: eentje die makkelijk mee te nemen is en waar voldoende in past. Heb je een beetje ruimte over? Geen probleem! Des te meer kan je mee terug nemen, toch?

Neem áltijd je creditcard mee

Met je pinpas betalen in Amerika gaat een beetje lastig, dus zorg er daarom voor dat je je creditcard bij je hebt wanneer je gaat shoppen, uitstapjes maakt of boodschappen gaat doen. Natuurlijk zijn er wel mogelijkheden om contant te betalen, maar een creditcard wordt vaker aangeraden. 

Zorg dat je je documenten op orde hebt

De Verenigde Staten ligt (obviously) niet in Europa, dus er zijn een aantal documenten die je op orde moet hebben voordat de grote reis gaat beginnen. Denk hierbij aan je paspoort, vliegticket maar ook een ESTA. Een ESTA is een elektronisch formulier waar in staat dat jij toestemming hebt om Amerika te bezoeken. Ga je niet op vakantie maar ga je naar de USA voor een stage of langere reis? Houd er dan rekening mee dat dit formulier maar 90 dagen actief is. Gelukkig is een ESTA makkelijk om aan te vragen. eVisa Application Services is bereid om jou overal bij te helpen tijdens dit proces, zodat jij de andere dingen voor je reis kan regelen. Het document dat eVisa Application Services voor jou regelt, is 2 jaar geldig. Dat is al iets beter, toch?

Daarnaast is een paspoort ook zeker niet onbelangrijk. Zonder dit pasje kom je niet eens door de douane, laat staan in Amerika zelf. Daarbij is het regelen van je paspoort ook handig voor het regelen van een ESTA. Je paspoortnummer is namelijk gekoppeld aan je ESTA en mag zeker niet ontbreken. Let er daarom ook altijd op of je paspoort niet verloopt terwijl je je ESTA aan hebt gevraagd.

Belangrijk om te weten is dat je sowieso 72 uur voor je reis al je documenten op orde moet hebben. Denk hierbij dus aan je ESTA, paspoort en overige reisdocumenten zoals je vliegticket. Mocht je tóch een ESTA vergeten aan te vragen, dan is daar gelukkig ook een oplossing voor: je kunt namelijk tegen betaling met spoed een aanvraag indienen om je reisdocumenten te ordenen. Maar dat mag natuurlijk niet gebeuren: je hebt al genoeg dingen om te regelen, daarna mag de echte pret beginnen!

Benieuwd hoe een ESTA aanvragen werkt? Bekijk dan de video hieronder!

Lees ook: Roadtrip met vriendinnen, wat je niet mag vergeten