Warhoofd? Zo word je een structuurjunkie

Werk & studie door Sarah

Het begin van het nieuwe jaar staat in het teken van goede voornemens. 'Beter plannen' is er eentje die elk jaar weer bij veel vrouwen op het lijstje van voornemens gezet wordt. En we geven toe: bij ons ook. Heb jij ook het persoonlijke doel om dit jaar écht het uitstellen en een chaotisch hoofd in 2019 achter te laten? Dan hebben wij de beste tips én de leukste planners waarmee jij de queen van structuur wordt.

Lees ook: Zo creëer je een fijne thuiswerkplek

Start de dag goed

Begin de dag goed door kort nadat je wakker bent je planning te maken. Hierin schrijf je op wat je die dag wilt doen. Zo heb je duidelijk een visueel beeld van waar je je die dag op moet focussen. 

Maak prioriteiten

Maak een onderscheid tussen wat je moet doen en wat je wilt doen en prioritize. Hierdoor maak je niet alleen slimmere keuzes, maar je bespaart jezelf zo ook onnodige stress en tijd. 

Wees reëel

Maak realistische en concrete doelen. Soms kan het helpen om deze in stukjes te hakken, zodat het makkelijker is om het snel af te krijgen en af te strepen. Hierdoor is de kans ook groter dat je lekker in de flow komt en alle andere taken erna snel uitvoert. Als je een vaag en te groot doel voor ogen hebt, heb je de kans dat je afhaakt, omdat de drempel zo hoog is om eraan te beginnen.

Gebruik tools

Denk aan digitale hulpjes (apps zoals Evernote) en/of old school papier: van roze notitieboekjes tot hardcore planners. Dit is alles wat je nodig hebt om een druk schema de baas te worden. Door alles op te schrijven en strakke schema's te maken in een leuke planner, is al het halve werk gedaan en voel je je een stuk meer gemotiveerd.

 

Lees ook: Lezeressen over hun gelukte en mislukte voornemens