Lezeressen over hun gelukte en mislukte voornemens

Vrije tijd door Chiara

“Dit wordt mijn laatste pakje sigaretten.” “Nog één vette hap.” “Nog een paar avondjes Netflix and chill, volgende week echt naar de sportschool!” Herkenbaar? Vast wel! Over twee dagen knallen we het nieuwe jaar in met oliebollen, champagne én goede voornemens. Weet jij nog wat jouw voornemen voor 2016 was? Onze lezeressen delen hun gelukte en mislukte voornemens van het afgelopen jaar. 

Gelukt 

"Lekker cliché, maar ik ben gestopt met roken. Ik rookte alleen tijdens het uitgaan, dus waarom zou ik dan niet helemaal stoppen? Laatst nam ik in een aangeschoten bui nog een trekje van een vriendin, maar ik vond het niet eens lekker. Scheelt me toch weer een paar euro per week. En hopelijk een paar jaar van mijn leven!" - Rianne (35)

“Ik wilde in 2016 echt een nieuwe baan vinden. Ik ben al een tijdje afgestudeerd, dus ik was mijn horecabaan meer dan zat. Gelukkig heb ik sinds een maand een hele leuke functie die bij mijn diploma aansluit. Mijn goede voornemen is dus op de valreep uitgekomen." – Sylvia (25)

“Mijn vriend en ik wonen samen in een schattig, maar aardig knus appartement. Het was ons doel om in 2016 een groter huis te kopen. Dat is ons gelukt! Over een maand verhuizen we, dus 2017 belooft nu al een mooi jaar te worden." – Nikkie (28)

“Ik ben het afgelopen jaar flink afgevallen, dus dat doel heb ik bereikt. Het enige wat mij nu nog te doen staat is strak trainen. Morgen heb ik een afspraak met een personal trainer, dus voor 2017 heb ik ook al een goed voornemen klaarliggen.” – Nancy (27)

“Mijn streven was om mijn werk wat meer los te laten. Zelfs als ik vrij was klapte ik mijn laptop nog open. Ik werkte letterlijk 7 dagen per week. Maar als ik nu een dag vrij ben, gun ik mijzelf ook echt een dag zonder verplichtingen. Ik ben in 2016 meer van mijn vrije dagen gaan genieten." - Daniëlle (29)

“Veel reizen stond op mijn bucketlist. En dit is gelukt! Ik kan Madrid, Parijs, Curaçao, Rome, de Ardennen, de Provence, Ibiza, Londen, oh en nog een keer Parijs afvinken. In 2017 wil ik graag naar Ethiopië, Bali en New York. Laten we hopen dat ik volgend jaar kan zeggen dat mij dat ook is gelukt." – Katy (29)

“Ik ben afgelopen jaar best fit geworden. Dit is mij gelukt via small group training, waarbij je ook tips en tricks krijgt betreft je voeding. Elke ochtend voor werk stond ik van 7 tot 8 te zweten in de sportschool. Het resultaat mag er wezen!” – Sophie (28)Mislukt
“Ik beloofde mijzelf aan het begin van 2016 dat ik minder geld uit zou geven aan nutteloze dingen. En dan met name aan beautyproducten, zoals lipsticks in 7 verschillende kleuren. Toch kreeg ik het voor elkaar om wekelijks een nieuw beautyproduct aan mijn verzameling toe te voegen. Ik geef mijn mislukte voornemen in 2017 een nieuwe poging.” – Karmijn (28)

“Mijn plan was om in 2016 een half jaar naar het buitenland te vertrekken. Mijn werkplek en accommodatie stonden al vast. Het enige wat nog geregeld moest worden waren praktische zaken, zoals mijn visum en een vliegticket. Maar toen werd ik verliefd en besloot ik in Nederland te blijven. Volgend jaar vertrekken we samen naar het buitenland. – Liza (30)

“Heel cliché misschien, maar ik was écht van plan om meer te gaan sporten afgelopen jaar. De eerste paar weken lukte dit wel, maar ik bevond mijzelf al snel vaker op de bank dan op de loopband. Ik heb mijn goede voornemen dus absoluut niet behaald. Volgend jaar weer een poging.” – Sanne (29)

“Van de gewenste 15 kilo ben ik er 10 afgevallen. Iedereen zegt wel dat ik ver ben gekomen, maar ik had een strak doel voor ogen. Ik zie het maar als een goed begin voor het nieuw jaar. In 2017 is die overtollige 5 er echt wel af!” – Sarah (30)

“Afgelopen jaar zou hét jaar worden waarin ik de liefde van mijn leven zou vinden. Ongeveer 30 mislukte dates verder is dit nog niet gelukt. Tinder, Happn, uit de kroeg, uit de supermarkt... de prins op het witte paard zat er niet tussen. Maar in 2017 zet ik dit voornemen gewoon voort.” – Mariëlle (32)

"Ik ben van nature een echte stresskip. Om de kleinste dingetjes raak ik al in paniek. Dit moest veranderen in 2016, maar als echte paniekzaaier is deze missie niet geslaagd. Ik hoop dat het in 2017 wel lukt!" - Shenna (26)