Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

5 tips voor het organiseren van een bedrijfsfeest

Geef je binnenkort een bedrijfsfeest of ben je van plan er een te organiseren? Je office party moet natuurlijk wel perfect zijn: je gasten moeten zich op hun gemak voelen, de muziek moet goed zijn en het moet niet saai worden. Wij hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet hoe je het beste een bedrijfsfeest kunt organiseren. Let's party!

Lees ook: 8 trucjes voor prachtig krullend haar

Een gezellig entrée

Maak de mensen nieuwsgierig en enthousiast door een gezellige binnenkomst te creëren. Versier bijvoorbeeld de ingang van de locatie met ballonnen en leuke slingers. Zo laat je zien dat het een feestje is waar lol gemaakt kan worden en je lekker jezelf kunt zijn. Wellicht heb je een bepaald thema in gedachten, dan kun je de versiering hier op aanpassen.

Zorg voor goede muziek

Wanneer je een bedrijfsfeest geeft en er veel gasten zijn, wil je natuurlijk dat iedereen uiteindelijk de dansvloer op gaat. Kies daarom voor een afspeellijst met muziek die iedereen kent en lekker op los kan gaan. Bovendien: een feestje is geen écht feestje zonder goede muziek! Tip: je kunt ook een DJ inhuren. 

Cocktails? Yes, please!

Een drankje doet wonderen voor de sfeer, vooral bij een bedrijfsfeest dat altijd wat stijfjes begint. Iedereen wordt wat losser en gezelliger na een aantal drankjes. Ze zullen sneller de dansvloer op gaan dan op een nuchtere maag. Zorg daarom voor een goede bar. Bijvoorbeeld een cocktailbar, waar ze eventueel hun eigen cocktails kunnen mixen of een leuke mini-wijn- of bierproeverij. Lekker!

Een speciale uitnodiging

Vaak wordt het personeel uitgenodigd via een mailtje met tijd, plaats en andere info. Maak je bedrijfsfeest speciaal door er een persoonlijke twist aan te geven met een unieke uitnodiging. Je kunt zelf een leuke invite in elkaar flansen, maar je kunt hier ook iemand voor inhuren. Ook leuk: geef een dresscode op. Chic, fancy of misschien een thema?

Een goede locatie

Misschien wel het belangrijkste van het bedrijfsfeest: de locatie! De locatie van het bedrijfsfeest moet aan veel eisen voldoen. Het moet bijvoorbeeld voor iedereen bereikbaar zijn, een gezellige uitstraling hebben en niet te groot of te klein zijn. Als je weinig mensen uitnodigt, krijg je bij een te grote zaal al snel lege en kale ruimtes. Nodig je te veel mensen uit voor de capiciteit van de locatie, dan zullen gasten eerder vertrekken of de rust buiten opzoeken. Zorg er dus voor dat je de ruimte aanpast op de hoeveelheid mensen die komen. 

De grote vraag is daarom: geef je het bedrijfsfeest in een kroeg, bij het bedrijf zelf, of huur je een zaal af? Als je een zaal wilt huren, denk dan bijvoorbeeld eens aan Eventcentre Aquabest, een evenementenlocatie bij Eindhoven. Deze locatie heeft grote, maar ook kleinere zalen. Je kunt het dus afstemmen op de hoeveelheid mensen die naar jouw bedrijfsfeest komen. Ideaal, toch?

Lees ook: 4 unieke trouwlocaties in Nederland