4 unieke trouwlocaties in Nederland

Hoera! Je gaat trouwen. Iets om naar uit te kijken natuurlijk, maar waar wel wat voorbereidingen aan vooraf gaan. Eén van de eerste beslissingen die je moet maken is: waar ga je elkaar het ja-woord geven? Jij wilt natuurlijk dat je Grote Dag onvergetelijk gaat worden. Wij denken dat dit wel gaat lukken met één van onderstaande (unieke) trouwlocaties. 

Trouwlocatie uitkiezen: waar let je op?

Een bruiloft begint bij de planning en de planning begint bij de trouwlocatie. Waar willen jullie elkaar het ja-woord geven? Het moet een locatie zijn die past bij jullie als stel: jullie moeten er allebei een goed gevoel bij hebben. Daarnaast moet de locatie ook goed bereikbaar zijn voor familie, vrienden en collega's. Is er bijvoorbeeld een tante of grootouder bij die erg slecht ter been is? Dan is een trouwlocatie op een afgelegen plek in het bos misschien geen slim idee. 

Ook belangrijk, maar vooral handig, is dat de ceremonie, het diner en het feest op dezelfde locatie plaatsvinden of in ieder geval in hetzelfde plaatsje. Check ook wat het beleid van de locatie is indien het toch slecht weer wordt. Tot slot moet je je goed inlezen in de trouwlocatie. Wat is er allemaal wel en niet mogelijk op deze locatie. Droom je van een champagnetoren? Kun je eigen drank en catering meenemen? Check de websites van de betreffende locaties grondig en neem eventueel telefonisch contact op met de trouwlocatie.

Beachclub Sunrise in Eindhoven

Zoeken jullie een trouwlocatie in regio Eindhoven? En zijn jullie dol op water en het strandgevoel? Trouw dan op deze bijzondere plek: Beachclub Sunrise is een adembenemende locatie aan het water van Aquabest. Er zijn zowel binnen- als buitenruimtes die stuk voor stuk sfeervol zijn aangekleed. Je kunt zelfs elkaar het ja-woord geven op het drijvende ponton aan het strand van Aquabest. En als het weer tegenvalt, verzorgt de beachclub altijd een plan B.

Hotel Nassau in Breda

Midden in de stad Breda ligt Hotel Nassau, een prachtige trouwlocatie voor wie houdt van historisch gemixt met modern. Het hotel biedt een sfeervolle receptie, smakelijk diner, onvergetelijke feestavond en romantische huwelijksnacht. 

Kasteel Duurstede in Wijk Bij Duurstede

Wil jij je een echte prinses voelen op je huwelijksdag? Dan is Kasteel Duurstede in Wijk bij Duurstede de per-fec-te trouwlocatie voor jou. Het is een van de mooiste kastelen en ligt op een sprookjesachtig eiland. Als je kiest om hier in het huwelijksbootje te treden, is dit hele eiland van jullie!

Bloesempark in Amstelveen

Is trouwen in de natuur altijd al jouw droom geweest? Vier je wedding day in het prachtige Bloesempark in het Amsterdamse Bos. Omringd door tientallen roze bloesembomen heeft iets magisch. Let wel: de bloesem is alleen rond april enkele weken in bloei. Timing is dus belangrijk. Trouweninhetbos.nl biedt arrangementen in verschillende natuurplekjes in Nederland.

Lees ook: 5 tekenen dat je partner huwelijksmateriaal is