5 tekenen dat je partner huwelijksmateriaal is

Relaties door Valérie

Jullie zijn al een hele poos bij elkaar en de droom van de prins(es) op het witte paard blijkt steeds meer waarheid te worden. Je krijgt kriebels van geluk als je je bedenkt dat je in een witte jurk bij het altaar staat! Is je lief the one? Volgens experts zijn dit dé vijf manieren om te checken of je vriend(in) marriage material is.

Lees ook: Help! Mijn partner is mobiele telefoon verslaafd

1. Jullie hebben alle relatieperikelen gehad én overleefd

Elke nieuwe relatie lijkt dé perfecte relatie. Je hebt namelijk een roze bril op en ergernissen naar elkaar lijken onvoorstelbaar. Maar door persoonlijke uitdagingen, verdriet en teleurstellingen die jullie in de loop van jullie relatie tegenkomen zie je of jullie relatie daadwerkelijk sustainable is. 

Als jullie alle ups en downs hebben gehad en overleefd en nog steeds een glorieuze toekomst ziet met elkaar, dan ben je samen met je soulmate, degene met wie je moet trouwen. De ‘in voor en tegenspoed’ huwelijksgelofte kunnen jullie de volle 100% aan!

2. Je bent 100% jezelf bij elkaar

Het is goud waard als je 100% jezelf bent bij je partner. Niets is zo vervelend als altijd ‘de beste versie’ van jezelf moeten zijn of het gevoel hebben dat je je anders moet voordoen. Als je elkaar fantastisch vindt, dan vind je elkaar geweldig in een goede humeur, maar ook als je een chaggie of onzeker bent of een tijdje niet zo lekker in je vel zit. Als je je volledig comfortabel bij iemand voelt, creëert dat een gevoel van veiligheid en respect. Je relatie is een aanvulling op je leven, doordat je je op je gemak voelt bij de ander. 

huwelijksmateriaal

3. Jullie vinden elkaar altijd terug na een (fikse) ruzie

"Echte liefde, onverwoestbaar. Zelden zeker, maar nooit gewoon. Echte liefde, geen illusie. Geeft soms wat ruzie maar is altijd waar." Martin Morero zong het al in Gooische Vrouwen: ruzie maken hoort bij een relatie. Jullie zijn namelijk twee verschillende individuen met verschillende karakters en persoonlijkheden. Als jullie een verhitte discussie hebben, staan jullie open voor elkaars mening of proberen jullie je (achteraf) in te leven in de ander. Ruzies worden op een gezonde manier hersteld. Dan is de kans groot dat jullie later samen sterk staat in ‘slechte tijden’.

4. Dezelfde life goals 

Het is vrij duidelijk dat je niet met iemand moet trouwen als jullie toekomstbeelden totaal verschillen. Als jullie dezelfde doelen in het leven hebben, is de kans groter dat jullie huwelijk een succesverhaal wordt. Denk aan toekomstwensen zoals samenwonen, kinderen krijgen, maar ook hoe jullie je vrije tijd willen indelen en het liefst geld spenderen. 

5. Lachen, gieren, brullen

‘Lachen is gezond’, wordt er weleens gezegd. Een grote meta-analyse toont aan dat stellen die samen kunnen lachen lang bij elkaar blijven. Wanneer jullie samen kunnen lachen om bepaalde situaties is dit een absoluut pluspunt. Lachen maakt een mens blij en het lucht op. Het is ontspannend en zorgt voor een goede band. Het is dan toch héél fijn dat je kan lachen met je partner en hij of zij vervolgens moet lachen om jouw schaterlach? 

Check, check, check, check, check! Is jouw partner huwelijksmateriaal? 

Lees ook: Waarom we nu moeten stoppen met The Notebook kijken