Seks & relaties / Relaties
Relaties

Waarom we spellingsfouten erger vinden dan slechte seks

Vroeger, toen waren we pas romantisch. Je ontving handgeschreven liefdesbrieven met de meest zoetsappige woorden. Deze tijd ligt (helaas) achter ons. Hoewel we elkaar de liefde kunnen verklaren met een enkele emoji, blijkt taal nog altijd een belangrijke rol in ons liefdesleven te spelen. Sterker nog: we vinden spellingsfouten een grotere afknapper dan slechte seks!

spellingsfouten

Lees ook: Daten met een alleenstaande vader/moeder doe je zo

Datingsite Plenty Of Fish deed onlangs een onderzoek onder de single gebruikers. Ze wilden weten wat zij het vervelends vonden tijdens het chatten. En daar kwam uit dat een taalfout een grote afknapper is! Good to know als jij op een datingapp zit. De volgende drie zaken zijn de grootste afknappers: 

1. Grammatica en spelling

Met stip op één: grammatica en spelling. Veel mensen vinden dat fouten schrijven een grotere afknapper is dan slechte seks. Waarom? Irritante fouten zoals ‘dt’ en het woord ‘sowieso ’verkeerd spellen zijn fouten waar wij ons met z’n allen, mateloos aan irriteren. Een keer proeflezen voordat je je berichtjes stuurt is dus wel zo verstandig.

2. Traag antwoorden

Stiekem vind jij het toch ook best vervelend om uren (of dagen) te moeten wachten voordat je match reageert? Geef toe, met al die moderne, snelle technologie van tegenwoordig zijn we het niet meer gewend om te wachten, toch? En dus ook niet op een antwoord van je toekomstige lover! Gelukkig wordt over het algemeen binnen de 12 uur gereageerd als men interesse heeft in elkaar.

3. Gebruik van expliciete emoji’s gebruiken

Emoji's zijn de uitvinding van deze eeuw. Je kunt met een enkel plaatje duidelijk maken wat of hoe je iets bedoelt. Maar het kan ook te gek. De schuine lach, perzik of aubergine emoji... De ondervraagde singles lieten weten niet gediend te zijn van emoji’s met een dubbele betekenis. Welke emoji’s kun je dan beter wel gebruiken? Met het knipoogje, kussend gezichtje en de hartoogjes scoor je wel.

Bovenstaande afknappers kun je dus beter maar vermijden. Een goede openingszin, gedeelde interesse of een complimentje werken het beste!

Lees ook: Zo weet je of jullie té verschillend zijn voor een relatie