Hoeveel geld geef je uit aan een huwelijkscadeau?

Relaties door Sandra E

Hoera, een bruiloft! Dat betekent een nieuwe outfit scoren, naar de kapper en nog meer voorpret. Maar ook, en dat is misschien wel het moeilijkste van alles, een geschikt huwelijkscadeau bedenken. Wat geef je als cadeau aan het bruidspaar? En hoeveel geld moet je aan een huwelijkscadeau uitgeven? Wij zochten het voor je uit.

uitgeven huwelijkscadeau

Lees ook: Daten met een alleenstaande vader/moeder doe je zo

De envelop met geld

Een welbekend huwelijkscadeau: de envelop met geld. Vaak staat er op de uitnodiging al een cadeautip in de vorm van een envelopje. Zo nee, dan is de keus aan jou. Er wordt ook nog wel eens een geschenklijst rondgestuurd met de wensen van het bruidspaar. De vraag: 'hoeveel geef ik uit aan een huwelijkscadeau?' blijft nog steeds. Een bruiloft is wat anders dan een verjaardag dus waarschijnlijk moet je iets dieper in de buidel tasten dan bij een verjaardagscadeau. Laat het bedrag afhangen van hoe goed je het bruidspaar kent:

1.       Naaste familie en beste vrienden: tussen de €50,- en €150,-.
2.       Familie en vrienden die wat verder weg staan: tussen de €35,- en €50,-.

Word je uitgenodigd voor het trouwfeest van je collega (waar je geen beste vrienden mee bent) dan kun je gerust een bedrag geven tussen de €20,- en €40,-. Tja, ook al geeft het bruidspaar aan graag geld te ontvangen tijdens hun Big Day. Toch kan het mensen in verlegenheid brengen: omdat je budget heel groot of juist klein is. Hoeveel je spendeert aan een huwelijkscadeau hangt natuurlijk ook af van je inkomen. Als je het einde van de maand is de knoop komt, omdat je per se een bepaald bedrag 'hoort' te geven... dat is natuurlijk niet de bedoeling. De keuze is aan jou en hopelijk heb je wat aan bovenstaande richtlijnen.

Toch een tastbaar huwelijkscadeau?

Je kunt er ook voor kiezen om het bruidspaar een huwelijkscadeau te geven wat bijvoorbeeld op hun wensenlijst staat. Of als ze geen verlanglijstje hebben: dan kun je zelf een creativiteit de vrije loop laten. Qua geldbedrag zou voor het cadeau zou je bovenstaande richtlijnen kunnen aanhouden, maar het hoeft niet. Een tastbaar, persoonlijk cadeau is immers onbetaalbaar.

Dus hoeveel geld geef je uit aan een huwelijkscadeau?

De conclusie is eigenlijk: geef vooral wat goed voelt en heel belangrijk, wat je je kunt veroorloven! Het bruidspaar heeft je tenslotte uitgenodigd omdat ze je er graag bij willen hebben en niet omdat je met een mega duur cadeau aan komt zetten.

Lees ook: Waarom we nu moeten stoppen met The Notebook kijken