Linda: 'Ik heb een relatie met een man én een vrouw'

Relaties door Redactie Ze.nl

Een relatie tussen drie mensen, je hoort het niet vaak. Toch is het iets wat wel gebeurt. Linda werd naast haar relatie met Michiel ook verliefd op een vrouw. "Ik kon mijn gevoelens niet meer onderdrukken."

linda relatie

Lees ook: Patricia's dochter had anorexia en nam haar eigen leven

Uitgaan

De 35-jarige Linda had een fijn en een gelukkig leventje samen met haar vriend met wie ze al ruim vijf jaar samen was. Ze hadden alles wat ze wilden: een goede baan, een mooi huis en een leuke vriendenkring. Geregeld ging Linda met haar vriendinnen een avondje stappen, haar vriend Michiel deed dan hetzelfde met zijn eigen vrienden.

Tijdens het uitgaan viel Linda's oog al een aantal weken lang op dezelfde vrouw. “Na een paar keer besloot ik op haar af te stappen: ‘Jij ook weer hier?’, zei ik. Ik raakte met haar aan de praat en het klikte enorm. Voor ik het wist was het alweer 3 uur, de hoogste tijd om naar huis te gaan. We namen afscheid en wisselden telefoonnummers uit.”

Verliefd

De week erop ging Linda weer uit met haar vriendinnen. Toen ook kwam ze de vrouw van die week ervoor, Wendy, weer tegen. Zo ging het een paar weken lang. “Na met Wendy gepraat te hebben, begon ik steeds weer naar het weekend uit te kijken. Dan zou ik haar namelijk weer zien! Ik leek wel verliefd. Nog nooit eerder had ik gevoelens gehad voor een vrouw. Laat staan voor een vrouw die ik buiten het uitgaan helemaal niet kende.”

Na Wendy een paar keer gezien te hebben besloot Linda haar te bellen om te praten over haar gevoelens voor haar. “Ik ging naar het huis van Wendy en vertelde haar hoe ik mij voelde. Wendy bleek zich ook zo te voelen, maar voor haar was het makkelijker, want zij had geen relatie. Aan het eind van de avond zoende Wendy mij. Het leek wel vuurwerk, maar toch voelde ik me ook enorm rot tegenover Michiel.”

Eerlijk

Linda besloot eerlijk tegenover Michiel te zijn. “Ik vertelde hem over mijn gevoelens voor Wendy. Ik zag aan zijn gezicht dat hij ervan schrok. Toch zag hij ook aan mij dat ik niet wist wat ik moest doen. Ik vertelde dat ik me heel erg fijn bij haar voelde. Hij maakte een geintje van: ‘Agh, dan nemen we  toch een bijvrouw!?’

Met z'n drieën

Na een aantal weken besloten Linda, Wendy en Michiel met z’n drieën te praten. “Toen kwamen we erachter dat het ook erg klikte tussen Wendy en Michiel. Ikzelf had er geen moeite mee, want ik voelde voor hun allebei wat. Wendy kwam bij ons in huis logeren en is hier eigenlijk nooit meer weggegaan. Ze woont hier nu al drie jaar en we zijn zo gelukkig met z’n drieën. Zo hebben we allemaal afzonderlijk tijd voor elkaar, maar ook voor ons alledrie tegelijk.”
 
“De buitenwereld reageert over het algemeen goed op onze relatie. Mensen die het niet hoeven te weten vertellen we het natuurlijk niet. Maar familie en vrienden laten ons gelukkig in onze waarde. Mensen vragen weleens wat we gaan doen als een van ons een kinderwens krijgt, maar geen van ons heeft die, of heeft die ooit gehad. Dus dat is geen probleem. Ik kan wel zeggen dat door Wendy onze relatie en seksleven een boost heeft gekregen. Ik kan me geen leven meer voorstellen zonder Michiel en Wendy."

Lees ook: Isabeau (23) heeft meerdere relaties: ‘Er zijn mannen die er misbruik van willen maken’

Dit artikel verscheen eerder op Ze.nl.