Daten met een alleenstaande vader/moeder doe je zo

Relaties door Sandra E

Heb je zelf (nog) geen kinderen, maar val je wel als een blok voor die leuke vent of sexy moeder? Dan is het handig om eerste deze nuttige tips tot je te nemen…..

daten alleenstaande vader

Lees ook: Waarom relatietherapie juist slim is als je relatie nog goed gaat

Deal met zijn/haar ex

Single papa’s en mama’s praten regelmatig over hun ex. Als je daar niet tegen kunt gaat het niets worden. Deze alleenstaande vaders en moeder willen ook graag hun ei kwijt over regelingen en afspraken met hun vorige partner en moeder van hun kind(eren). Jij bent op dat moment een luisterend oor. De jaloerse vriend of vriendin gaan uithangen heeft geen zin. Dus: deal met de ex van je lover. Het leven van een alleenstaande vader of moeder gaat immers ook niet over rozen…

Je datet met het hele gezin

Jep, date je een alleenstaande vader of moeder besef dan goed dat je er ook een gezin bij krijgt. Je datet dus niet met één persoon, maar wordt vanzelf onderdeel van dat gezin. Leer elkaar eerst goed kennen voordat je de kids leert kennen. Je wilt immers niet dat je kinderen aan jou gaan hechten en het na enkele maanden niet blijkt te werken tussen jou en je nieuwe vriend(in).

daten alleenstaande moeder

Probeer geen moeder te zijn voor zijn/haar kinderen

Een vrijgezelle vader of moeder is natuurlijk niet voor niets single en dus niet op zoek naar iemand die hun ex kan vervangen. En dus de vader- of moederrol kan overnemen. Single vaders en moeders zijn op zoek naar een nieuwe soulmate en om weer heerlijk verliefd te worden. Je hoeft dus zeker niet gelijk een vervangende vader- of moeder te worden voor de kinderen. Probeer vrienden te worden met de kids. Dat is niet alleen makkelijker maar ook een stuk relaxter. Als je jaren bij elkaar bent en gaat trouwen - vooral wanneer de moeder buiten beeld is - kun je wel als een moeder voor de kinderen worden... maar dat kun je nooit forceren.

Kids komen eerst

Tja, ook al denk je de ideale lover te hebben gevonden en hem of haar helemaal voor jezelf te hebben gewonnen…. Besef dat kinderen toch altijd op de eerste plaats komen. Wil jij je lover toch helemaal voor jezelf hebben en dat jij op de eerste plek komt? Stop dreaming, dan kun je maar beter niet aan de hele relatie beginnen.

Lees ook: De juiste manier om je relatie te beëindigen