Zo kom je over iemand heen die jou uit het niets heeft gedumpt

Relaties door Roos

Een verbroken relatie is nooit leuk, maar plots gedumpt worden zonder dat je het zag aankomen? Daar kan je pas echt ziek van zijn. En hoewel je denkt er nooit meer bovenop te komen, kunnen we je verzekeren: na regen komt zonneschijn. Dit zijn een aantal tips waarmee we je graag een duwtje in de rug geven.

Lees ook: Say whut: Helft van de mannen vindt zoenen met een ander geen vreemdgaan

1. Laat jezelf uithuilen

Gun jezelf de ruimte om je gevoelens de vrije loop te laten. Ben je boos? Wees dan gewoon boos. Kun je alleen maar huilen? Laat die tranen dan maar stromen. Geloof ons, die emoties moeten eruit voordat je hier bovenop kunt komen. Voor de een duurt deze fase een paar dagen, voor de ander maanden. Geeft niks, gun gezelf de tijd!

2. Wees eerlijk tegen jezelf

Zo, die emoties zijn eruit. Nu je eindelijk weer helder kunt nadenken, is het belangrijk om eerlijk tegen jezelf te zijn. Er zijn twee mensen nodig om een relatie te laten slagen en dat is niet altijd makkelijk. Kan het zijn dat je belangrijke signalen van je partner hebt gemist of zelfs hebt genegeerd? Dit is een les die je mee kunt nemen naar je volgende relaties.

3. Probeer positief te blijven

Waarschijnlijk lees je dit met een grote frons op je voorhoofd (want positief, hoe dan?!), maar dit is toch echt the only way up. Je moet het maar zo zien: met negativiteit bereik je in ieder geval niets. Dus? Good vibes only. Elke relatie leert je weer iets nieuws voor de volgende, zoals grenzen aangeven, zelfliefde of wat je zoekt in een partner. Probeer jezelf of je ex niet teveel de schuld te geven, maar te accepteren wat er is gebeurd en je te richten op de toekomst.

via GIPHY

4. Omring jezelf met liefde

Je kunt nu eenmaal niet alles in je eentje verwerken en knuffels en liefde helpen om de pijn te verzachten. Spreek dus af met vrienden en familie en wees veel onder de mensen, ook al heb je daar misschien geen zin in. Je dierbaren hebben het beste met je voor, dus ze zullen je proberen te helpen waar ze kunnen. Dat zou je toch ook voor hen doen?

5. Ga eropuit

Ergens in een ver tropisch oord lijken je problemen plotseling heel klein. Op dit moment wordt dat natuurlijk een beetje lastig, maar je kunt er nog wel even opuit gaan. Besteed een paar dagen in een huisje in het bos, bijvoorbeeld. Zo neem je afstand en kun je je problemen beter in perspectief plaatsen. Plus, wie weet wie je verder nog ontmoet? 

via GIPHY

Lees ook: Mis je je ex? Dit is wanneer je relatie misschien een tweede kans verdient