De beste break up songs (+WIN!)

Winacties door Redactie Ze.nl
Jullie leken zo happy de peppy samen en je kon je geluk niet op. Maar daar dacht meneer anders over. Vanuit het niets heeft hij een einde gebreid aan jullie love affaire. Deze songs helpen je over deze hartverscheurende break up!
 
Zangeres Manuëla Kemp heeft afgelopen weken een oproep gedaan aan heel Nederland. Zij vroeg namelijk om te stemmen op de beste songs bij liefdesverdriet. In samenwerking met Sky Radio en De Telegraaf maakte ze een lijst van 100 populaire nummers om liefdesverdriet bij weg te snikken of juist een lekker opgelucht gevoel van te krijgen. Want we weten allemaal: af en toe is het heerlijk om je tranen lekker te laten stromen bij de meest hartverscheurende liefdesnummers! ('Weeeeeh! Ik ben sie-lug!')
 
 
De ultieme break up song
En wat bleek? Marco Borsato's Ik Leef Niet Meer Voor Jou is met stip Nederlands favoriete uithuilsong! Naja uithuilen? meer een ?ik kan heus wel zonder jou?-schreeuwpartij in de kroeg als je het ons vraagt. Andere liedjes die ons troost bieden bij liefdesverdriet zijn onder andere Lost van Anouk, Love Hurts van Nazereth of Unbreak My Heart van Toni Braxton. De volledige top 10 van ultieme break up songs ziet er als volgt uit:

1. Ik Leef Niet Meer Voor Jou - Marco Borsato 
2.  Lost - Anouk   
3.  Love hurts - Nazereth             
4.  Unbreak My Heart - Toni Braxton      
5.  Bloed, Zweet en Tranen- Andre Hazes      
6.  Goodbye My Lover - James Blunt        
7.  I Can?t Make You Love Me - Bonnie Rait         
8.  Knocked Out - Trijntje Oosterhuis          
9.  Skinny Love - Birdy      
10. I Will Always Love You - Dolly Parton      
 
Break up-cd
Deze top 10 is, naast 28 andere break up songs, terug te vinden op de cd Break Up Songs, die sinds 14 februari, Valentijnsdag inderdaad, verkrijgbaar is. Ben je niet zo van de cd's? Wij hebben een Spotify-afspeellijst gemaakt met alle nummers die erop staan!
 
 
Winnen                                       
Heeft jouw lover je tijdens Valentijnsdag de deur gewezen? Of ben je nog steeds niet over je ex heen? Oftewel: kun jij wel zo?n break up-cd gebruiken? Dat komt goed uit! Ze.nl mag 5 exemplaren van de cd Break Up Songs weggeven! Om kans te maken op deze prijs dien je Ze.nl te liken op FacebookMeer kans maken? Deel de actie op je eigen Facebook- en/of Twitter-account door op onderstaande icoontjes te klikken.

Klik vervolgens hieronder op de meedoenbutton! Simpel toch? De actie loopt tot en met 1 maart 2013.