Shock: zoveel mannen houden datingsapp actief tijdens daten

Relaties door Jeanine

Zwijmel jij ook graag weg bij zoetsappige romcoms? Dan ben je zeker niet de enige. Veel mensen kunnen niet wachten op hun happily ever after. Best gek als je bedenkt dat de meeste mensen die online daten al gauw afkappen en zich niet open durven te stellen. Hoe komt dat eigenlijk?

Mannen houden app open tijdens daten

Lees ook: Dit zijn de meest gebruikte leugens op datingapps

Bindingsangst

We swipen erop los, maar zodra er een goed gesprek uit voortkomt, leggen we de telefoon al gauw weg. Een grote ergernis onder veel singles is toch wel wanneer de ander opeens niets meer zegt. Hoewel de meesten (75%) het not done vinden te ghosten, maakt een deel zich er wel eens schuldig aan. Tijd voor datingservice Lexa om een scherpe blik te werpen op ons (online) dategedrag!

Wat blijkt: twee derde van de singles vindt het lastig om echt die connectie met iemand te maken. In de meeste gevallen vinden singles het juist fantastisch als iemand helemaal voor hem of haar gaat, maar toch doen we het niet. Bang zijn dat het niet wederzijds is, is één van de redenen. Vertellen wat je voor iemand voelt en je aan diegene binden, maakt je nou eenmaal erg kwetsbaar. De kans op echte liefde mag dan groot zijn, maar de kans dat je hart gebroken wordt is dat ook.

Groot deel van mannen houdt profiel actief

Een groot deel van de mannen houdt de boot af en blijft rondkijken. Uit het onderzoek blijkt dat veel mannen (40%) tijdens het daten hun online profiel niet verwijderen, maar actief houden. Want ja, stel je voor dat er toch nog een leukere match rondloopt. Vrouwen zijn daar niet zo van: met een magere 25% is dat toch een best groot verschil. Yikes.

Geduld hebben

Waarom gaat het daten dan eigenlijk zo slecht? Als moderne mensen zijn we stiekem best verwend. Met een druk op de knop heb je in no time je avondeten, een nieuwe broek of een mooie kast in huis. Alles moet snel, snel, snel. Geduld? Dat kennen we niet echt meer, terwijl dat juist heel belangrijk is als je gaat daten. Neem de tijd om iemand te leren kennen. Liefde op het eerste gezicht is vrij onmogelijk als je elkaar leert kennen via een app. Blijf met elkaar praten, stel gerichte vragen en heb er vooral plezier in. Je zult niet altijd succes hebben en dat hoeft ook helemaal niet. Geef de ander in ieder geval een kans. Blijf het proberen en wie weet vind je binnenkort jouw prins(es) op het witte paard.

Bron: Lexa

Lees ook: Aan uit, aan uit: dit doet een knipperlichtrelatie met je