Geheime liefdes: 'Hij was verliefd op mij, en ik op... zijn broer'

Relaties door Fleur

Het zal je maar gebeuren: je beste vriend is stapelverliefd op je, maar jij valt als een blok voor niemand minder dan… zijn broer. Het overkwam Anastasia. En niet zonder gevolgen. “Uiteindelijk werd zijn huwelijk afgelast.”

“Het begon allemaal een aantal jaar geleden. Ik had een vriendengroep van mensen die verschillende achtergronden hadden. Binnen de groep zat ook Osman, een Turkse jongen. Niet alleen was hij mijn beste vriend, ook stak hij niet onder stoelen of banken dat hij mij, een Islamitisch opgevoed meisje, wel zag zitten. Op een dag vroeg Osman of ik het leuk vond om even bij hem langs te komen, want hij zou daarna op vakantie gaan en dan kon hij me nog even zien. Zo gezegd, zo gedaan: ik ging naar hem toe.”


Prachtige lach en mooie krullen

Als Anastasia aanbelt, blijkt Osman niet thuis te zijn. “In plaats van Osman, deed zijn oudere broer Umut open. Een prachtige lach en mooie krullen, had hij. Hij zei dat zijn broertje nu niet thuis was, dus ik ging weer terug naar huis. Maar niet lang daarna wachtte er een verrassing op me. Een dag later zag ik op MSN een verzoek verschijnen van iemand met een adres dat ik niet kende. De achternaam kwam me alleen wel bekend voor, dus drukte ik op ‘accepteren’. Voor ik het wist, chatte ik de hele avond met de grote broer van degene die, zo bleek later, stapelverliefd op mij was.”

Bij chatten blijft het alleen niet. Als Umut haar uitnodigt langs te komen, gaat Anastasia daar op in. “Na een paar dagen spraken Umut en ik af om samen een avond door te brengen. We zouden gaan gamen en wat voetbal gaan kijken. ’s Morgens werd ik naast hem wakker."

Samen met Umut spreekt Anastasia af dat niemand iets over hun samenzijn mag weten. “Dat was in het begin nog leuk, want het gaf natuurlijk de nodige spanning.”


Anderhalf jaar samen

“Na onze nacht samen ben ik anderhalf jaar lang in het geniep met Umut samen geweest. Alleen zijn beste vriend wist ervan. Verder had niemand iets door: zijn ouders niet, mijn ouders niet, onze vrienden niet en ook Osman niet. Het lukte me om al die tijd heel normaal te doen, want ik voelde toch niets voor hem. Soms was het trouwens best lastig dat niemand iets wist, want ik had ook weleens problemen met Umut en ik had het fijn gevonden daar met iemand over te praten. Maar dat kon dus niet.”

Voor iedereen je relatie verborgen houden, gaat natuurlijk niet zomaar. Anastasia moest zich hier regelmatig voor in allerlei bochten wringen: “Ik zag Umut twee à drie keer per week. Het scheelde dat hij inmiddels op zichzelf woonde, maar als ik naar hem toe ging, zette ik mijn fiets niet bij zijn huis, maar ergens verderop. Daarnaast stond hij onder een andere naam in mijn telefoon en we hadden een hele duidelijk afspraak: niet sms’en, alleen bellen. Mijn familie vermoedde daarnaast niets. Vlak voor Umut had ik namelijk drie jaar een relatie gehad en iedereen dacht dat ik daardoor een tijdje geen vriend wilde. Niemand vroeg daarom ook of ik nog iemand zag.”

Betrapt
“Na anderhalf jaar is Umuts broertje achter onze verhouding gekomen door stiekem de MSN-gesprekken tussen zijn broer en mij te lezen. Hij was vreselijk boos en kon niet geloven dat zijn eigen broer ervandoor was gegaan met, naar zijn zeggen, de liefde van zijn leven. En dit terwijl ik dacht dat ik voor Osman een tijdelijke crush was.”

Bij boos zijn bleef het niet: “Osman heeft, toen hij het wist van ons, alles aan zijn moeder verteld. Die heeft vervolgens het geplande huwelijk van Umut afgelast. Hij zou namelijk ook nog gaan trouwen met een verre achternicht van hem. En dit was niet het enige gevolg van het feit dat onze relatie ontdekt was. Ik raakte Umut natuurlijk ook kwijt, evenals Osman.”


Geen contact

Anderhalf jaar lang heeft Anastasia geen contact meer met Umut en Osman. Tot ze die laatste tegenkomt in een winkel. “Hij sprak me aan en zo raakten we in gesprek. Uiteindelijk hebben we het uitgepraat en inmiddels ben ik weer goed bevriend met hem. Met Umut heb ik vrijwel geen contact meer. Ik denk nog weleens aan hem en soms mis ik hem ook wel, maar als ik hem tegenkom op straat, begroeten we elkaar alleen.” In haar familie heeft Anastasia's relatie met Umut overigens niet voor roering gezorgd: “Mijn ouders weten nog steeds niet wat er zich heeft afgespeeld.”

Gelukkige toekomst

Hoewel haar geheime verhouding voor veel ophef heeft gezorgd, is het leven van Anastasia nu weer in rustiger vaarwater terechtgekomen. “Ik ben inmiddels verloofd met een Turkse jongen en volgend jaar zomer gaan we trouwen. Het gaat enorm goed met mij en ik zie de toekomst rooskleurig in. En wat betreft Umut: ik hoop oprecht dat het ook goed met hem gaat.”

Heb jij een relatie (gehad) met bijvoorbeeld je leraar, de vader van je beste vriendin of je neef? Wil jij jouw Geheime Liefde met ons delen? Mail dan naar karin@ze.nl.