Waarom mannen zo vaak met hun hand in hun broek zitten

Relaties door Valérie

De man met een hand in zijn broek. Het is een beeld waar weinig vrouwen wat van snappen. Wanneer je er wat van zegt, krijg je vaak te horen: "alle mannen doen het" of "laat me gewoon". Nou, als we het niet op de man af kunnen vragen, dan zoeken we het zelf wel uit.

Lees ook: De spannendste seksspeeltjes voor solosex of samen met je partner

Kalmerende werking 

Vergis je niet. Als hij zijn hand op zijn zaakje heeft, betekent het niet direct dat hij opgewonden is. Het is namelijk een manier om zichzelf te kalmeren. Door zijn mannelijke geslachtsdelen aan te raken, komt het stofje oxytocine vrij. Dit stofje zorgt voor een ontspannen gevoel. Vandaar dat zijn hand vaak onder de gordel verdwijnt zodra hij op de bank ploft na een lange dag. 

Zelfbescherming 

Een andere reden waarom mannen vaak hun hand in hun broek stoppen, is zelfbescherming. Ze creëren een comfortabel en veilig gevoel voor zichzelf. Je kan het zien als het onbewust beschermen van zijn edele delen, tegen onverwachte gebeurtenissen. 

Dominant gedrag 

Naast de kalmerende werking en zelfbescherming van het kruisknuffelen, kan het blijkbaar toch te maken hebben met oerdrift. Volgens Rob Kominiarek, oprichter van het Alpha Male Medical Institute in Ohio, laat een man met zijn hand in zijn broek zien wie de baas is. 

Toen zijn verre voorouders tegenover een vijand stonden, was een hand in de broek steken een manier om dominantie te tonen. Blijkbaar gebeurt het aanraken van zijn edele delen tegenover een 'concurrent' nu nog steeds. Mannen zitten namelijk soms onopgemerkt aan of in de buurt van hun mannelijke geslachtsdelen wanneer ze willen laten zien wie de broek aan heeft. 

Conclusie: lekker laten woelen! 

Lees ook: Slecht seksleven? Ruim je kamer op!